• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

16.12.2022

17:30

NEMCI ODLAZE U RUSKI KALINJINGRAD DA ZIMUJU! TAMO IMA GASA, STRUJE, NAFTE I TOPLO JE... Ovo je do pre nekoliko meseci bilo nezamislivo!

Vesti

NEMCI ODLAZE U RUSKI KALINJINGRAD DA ZIMUJU! TAMO IMA GASA, STRUJE, NAFTE I TOPLO JE... Ovo je do pre nekoliko meseci bilo nezamislivo!

Podeli vest

Stanovnici Nemačke počeli su da dolaze u rusku Kalinjingradsku oblast da zimuju zbog visokih cena stambeno-komunalnih usluga, rekao je za RIA Novosti guverner regiona Anton Alihanov.

On je rekao da iznajmljivanje stana i plaćanje „komunalnog stana" na četiri meseca u Kalinjingradu košta koliko mesec dana, na primer, u Diseldorfu, a lokalni stanovnici su se brzo adaptirali na novu situaciju izdavanjem stanova Nemcima.

- Razgovarali smo sa jednim Nemcem. Pitamo: šta radiš ovde? A on kaže: prezimićemo ovde - rekao je Alihanov.

Nemačka savezna organizacija za pomoć beskućnicima BAG-V ukazuje na nagli porast poziva u savetovališta za stambene probleme. Prema njihovim rečima, zbog krize bi mnogi Nemci uskoro mogli da ostanu bez domova, a neki su već na ulici bez krova nad glavom.

Ranije je Alihanov ponudio da proda cigle Poljskoj za zid na granici sa Rusijom.

Prema ironičnoj primedbi čelnika Kalinjingradske oblasti, izgradnja zida na ruskoj granici od domaćeg građevinskog materijala može se opravdati nižom cenom gasa potrebnog za pečenje cigle.

U novembru je objavljeno da je počela izgradnja ograde na granici sa Rusijom. Ova odluka u Poljskoj usledila je zbog otvaranja aerodroma sa ruske strane za avione sa Bliskog istoka i severne Afrike u Kalinjingradskoj oblasti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Ccccc... gadovi putlerovski, kakva ste fabrika lazi. E kada ćete opet ono da nemci zbog sve većeg siromaštva iznose iz kuće polovne stvari i prodaju ispred na ulici? Da li ste svesni kako ćete dobro goreti u paklu?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija