• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/strana.news

20.12.2022

19:03

ZALUŽNI NAPRAVIO HAOS U KIJEVU! General otkrio koliko VOJNE POMOĆI zapravo treba Ukrajini, Reznikov "gasi požar" - NIJE TAKO MISLIO!

Reuters/AP/Fotomontaža

Vesti

ZALUŽNI NAPRAVIO HAOS U KIJEVU! General otkrio koliko VOJNE POMOĆI zapravo treba Ukrajini, Reznikov "gasi požar" - NIJE TAKO MISLIO!

Podeli vest

Ministar odbrane Ukrajine, Aleksij Reznikov, reagovao je na izjavu vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog o vojnoj pomoći neophodnoj za ofanzivne akcije protiv Rusije

Prošle nedelje, u intervjuu za list Ekonomist, Zalužni je otkrio koliko je oružja potrebno Oružanim snagama Ukrajine.

"Znam da mogu da pobedim ovog neprijatelja, ali su mi za to potrebni resursi. Treba mi 300 tenkova, 600-700 borbenih vozila i 500 haubica. Sa takvim resursima, možemo se vratiti na one linije fronta koje smo držali pre početka rata", rekao je Zalužni.

Međutim, ministar odbrane Reznikov je za ukrajinske medije rekao da je general Zalužni imao u vidu potrebno naoružanje za jednu konkretnu operaciju, a ne za potpunu pobedu nad neprijateljem.

„General smatra da je pobeda protiv neprijatelja moguća, a cifre koje je pomenuo se odnose na potrebu jedne operacije. Za apsolutnu pobedu je potrebno mnogo više.“, izjavio je Reznikov.

Prema njegovim rečima, da bi se došlo do granica iz 1991. godine, Ukrajini će biti potrebno još više opreme i naoružanja.

Reznikov je takođe rekao da je moguće obezbediti toliku količinu naoružanja, zajedničkim naporima Zapada i ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
GEDZA

pre 1 godinu

Reznikov je u pravu. Ukrajina je u februaru imala preko 3000 tenka, 10000 borbenih vozila, 200 i više aviona i preko 1500 haubica..... i..... nisu uspeli da spreče SVO... a sada sa 10 puta manje oružja bi da pobede...... Verovao sam da Zalužnji nije glumac kao Zeleni.... ali izgleda da i on igra dobro plaćenu rolu.... sve dok ne postignu drugačiji rezultat nego prošlog puta.... a prošlog puta se ratovalo kako bi osakatili Nemačku i Rusiju.... a uspeli su samo polovično.... Izgleda da će se to desiti i sada.....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija