• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/WashingtonPost/index

21.12.2022

20:14

OPSADNO STANJE U VAŠINGTONU! Zelenski strahuje od NAPADA RUSKIH AGENATA, američka TAJNA SLUŽBA zatvara ulice oko KAPITOLA!

Tanjug/AP

Vesti

OPSADNO STANJE U VAŠINGTONU! Zelenski strahuje od NAPADA RUSKIH AGENATA, američka TAJNA SLUŽBA zatvara ulice oko KAPITOLA!

Podeli vest

Kratku posetu predsednika ukrajine Volodimira Zelenskog Sjedinjenim Američkim Državama obeležiće izuzetno stroge mere bezbednosti zbog zabrinutosti da bi ruski agenti mogli da pokušaju napad predsednika Ukrajine, rekao je večeras za CNN izvor blizak Zelenskom

Prema istom izvoru, zbog moguće pretnje, o rasporedu posete nisu obaviešteni ni najviši zvaničnici ukrajinske vade, kao ni osoblje ukrajinske ambasade u SAD-u.

Izvor je dodao da je Zelenski već mesecima želio da ode u posetu SAD-u, ali pre toga su Ukrajinci morali da razmotre više faktora. U procenu rizika morao je biti uračunat i vojni rizik, odnosno uticaj odlaska predsednika iz zemlje, a da se pritom ne ugrozi vojna situacija u Ukrajini.

Neke ulice u blizini američkog Kapitola biće zatvorene zbog posete ukrajinskog predsednika. Zvaničnici američke tajne službe rekli su da zbog potrebe da se održi visoki nivo bezbednosti, agencija ne komentariše sredstva, metode ili resurse koji se koriste za sprovođenje njenih zaštitnih operacija.
 

Uslov Zelenskog za dolazak u SAD

Program posete morao je biti dogovoren i s Belom kućom kako bi se osigurala dostupnost američkog predsednika, rekao je izvor CNN-a. On smatra da Zelenski nije hteo da poseti Ameriku ako prethodno ne dođe do "značajnog razvoja u bilateralnim odnosima" između SAD-a i Ukrajine.

Nakon što je Bajdenova administracija potvrdila novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji prvi put uključuje i raketni sistem "Patriot", Zelenski je procenio da se radi o "značajnom pomaku" u odnosima s Amerikom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

kpo ce tebe majmuncino kad si samo obican idiot propali glumcic koji igra ulogu misleci da je film al zato ces ti visiti na banderi zbog americkih i eu nacista posto su ti to braca

Čarapan

pre 1 godinu

Istorija se ponavlja eto novi Ukrajinski ZelenDera

master

pre 1 godinu

Mamu vam debilsku, gurajte tu budalu da zadnjeg ukrainca jpm.

Miro

pre 1 godinu

Prema nepotvrđenim informacijama na putu za SAD avion Zelenskog se prinudno morao spustiti u Kolumbiji zbog dopune.

Miro

pre 1 godinu

Da su hteli mogli su u bilo kom momentu u Kijevu da ga ubiju. Rusija ne koristi metode kao Amerikanci. Zelenski je legitiman predsednik Ukrajine i kao takav po običajima rata ne predstavlja vojni cilj. Amerikanci sve gledaju po sebi. Rusija za razliku od njih nikada nije ubijala druge državnike.

Marko

pre 1 godinu

Ovaj predsjednik Ukraine je jedino svijetlo u tami. Njegov je veliki doprinos na organiziranju obrane od ruskih fašista i plaćenika. Pravi covijek na pravom mjestu.

Djordje

pre 1 godinu

Kakve gluposti?! Da bas rrusi cekaju da Zelenski dodje u ameriku da bi ga ubili?! To je mnogo lakse u americi?!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17