• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

21.12.2022

19:31

MOSKVA U VELIKOM PROBLEMU! Američki "Patrioti" kreću za Kijev, "Kalibri" će imati TEŽAK POSAO, ugroženi i RUSKI BOMBARDERI?!

Reuters/AP/Google Earth/Fotomontaža

Vesti

MOSKVA U VELIKOM PROBLEMU! Američki "Patrioti" kreću za Kijev, "Kalibri" će imati TEŽAK POSAO, ugroženi i RUSKI BOMBARDERI?!

Podeli vest

Šef diplomatije Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken i službeno je potvrdio da će SAD poslati Ukrajini novi paket vojne pomoći, vredan 1.85 milijardi dolara, koji prvi put uključuje i transfer raketnog PVO sistema "Patriot"

Oružje vredno milijardu dolara trebalo bi da "pruži Ukrajini jaču protivvazdušnu obranu i kapacitete za precizne vazdušne udare", a deo paketa vredan dodatnih 850 miliona dolara odnosi se na "bezbednosnu pomoć", izjavio je Blinken.

U paketu se, uz oružje i municiju, nalazi i "kritična oprema koju Ukrajina koristi kako bi se obranila na bojnom polju", objavio je američki šef diplomatije.

Novi paket pomoći stiže u trenutku kad "Kremlj pokušava, ali ne uspeva da izbriše Ukrajinu s karte", dok želi da "pretvori zimu u oružje" udarima na energetsku infrastrukturu, stoji u Blinkenovoj izjavi.

"Podržavaćemo Ukrajinu koliko god bude potrebno"

Sistem Patriot je, podsetimo, napredni dalekometni raketni sistem protivvazdušne obrane koji je izuzetno efikasan u presretanju balističkih i krstarećih projektila.

"Današnji paket pomoći prvi put uključuje sistem  Patriot, koji može presretati i rušiti krstareće projektile, balističke projektile kratkog dometa i avione na puno višim visinama od ranije poslanih sistema protivvazdušne obrane", rekao je Blinken, koji je ponovio da će "SAD nastaviti da podržava Ukrajinu koliko god je potrebno, tako da Kijev može nastaviti sa odbranom i da bude u najjačoj mogućoj poziciji za pregovore kad za njih dođe vreme".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vuk

pre 1 godinu

ispaliti patriot koji kosta 20 miliona na sehid koji kosta 5000 nema nikakvog smisla...uzaludan posao

milan lala

pre 1 godinu

Patrior nema chanse protiv Ruskih dronova , bice svi lako unisteni kao turski barjaktari. Ameri povukli "Patriote" iz S.Arabije gde su "branili" naftna polja jer su ih Jemenski borci napali dronovima .Upalaseni ameri da ce im Jemenski borci unistiti "Patriote" povukli ih odmah iz S. Arabije . Saudijci se odmah obratili Rusima za kupovinu S-400. "Patrioti" je zastareo PVO gadjaju samo u jednom pravcu u koji je usmeren ako dron dolazi s ledja ili sa strane "Patriot " je gotov . Morace po 4-sistema "Patriota" da postave na jednom mestu da pokriju 360 stepeni a tada su velika i laka meta za hipersonicne rakete. Neverujem da ce ih poslati da se obrukaju kad ih Rusi pocnu lako unistavati

zlatko

pre 1 godinu

Vuk A tko kaže da ce patriot itko ispaliti na sehid?Glavna moc patriota je sto ima radare koji su u stanju na velikoj udaljenosti locirati mete a onda u ovisnosti o meti napadati ce ih se bilo raketama bilo pratecom Pvo strukturom.A sehidi ako nisi znao n emogu gađati pokretne mete nego samo nepokretne.

Posmatrač

pre 1 godinu

Sve je to više propaganda za demoralisane ukrajince jer svako razuman će shvatiti da nekoliko Patriot borbenih baterija ne mogu da urade skoro ništa. Treba znati da će to biti 4, 5, 6 a svakako ne više od 10 jedinica što može eventualno da zaštiti Kijev. Rusi će ih lansiranjem gomile ili prave kiše jeftinih dronova i projektila naterati da brzo ispucaju to malo Patriot projektila visoke efikasnosti a onda će Kinžali i Sarmati da ih neutrališu, sve sa NATO posadama jer ukrajinci nisu ni obučeni da to koriste.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17