Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN/M.C

22.12.2022

07:00

BiH U UN PODRŽALA NACIZAM I FAŽIZAM?! Skandalozna odluka ambasadora, glasao protiv RUSKE REZOLUCIJE, Dodik ga nazvao "KORISNIM IDIOTOM!"

Beta

Vesti

BiH U UN PODRŽALA NACIZAM I FAŽIZAM?! Skandalozna odluka ambasadora, glasao protiv RUSKE REZOLUCIJE, Dodik ga nazvao "KORISNIM IDIOTOM!"

Podeli vest

Bosna i Hercegovina je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasala protiv Rezolucije o borbi protiv nacizma, koju je predložila Rusija i koja je usvojena sa velikom većinom glasova

BiH se tako našla 'u društvu' 50 zemalja koje su se usprotivile ovoj rezoluciji, a to su zemlje Zapada i njihovi sateliti: SAD, Velika Britanija, Nemačka, Italija, Francuska, Austrija, Kanada, Češka, Japan, Poljska, Letonija… Srbija je na drugoj strani, među 120 država koje su podržale ovaj dokument.

Ono što posebno 'bode oči' jeste čovek koji je na čelu Misije BiH pri UN - Sven Alkalaj, pripadnik jevrejske zajednice, koja je najviše stradala od nacizma. Taj Alkalaj je u junu ove godine tražio da Generalna skupština UN osudi navodni 'genocid' u Srebrenici, a samo šest meseci kasnije glasao je protiv osude veličanja nacizma?!?

Zaboravio ko je?!

Protiv ruske rezolucije o borbi protiv nacizma u UN glasao je šef misije BiH Sven Alkalaj, koji je Jevrejin!?!

Odluku ambasadora Alkalaja da u UN ne podrži rusku rezoluciju u trenutku kada u mnogim zemljama Evrope ponovo buja fašizam, novinar iz Republike Srpske Boris Knežević ocenjuje kao skandaloznu!

- Sven Alkalaj je Jevrejin. Barem se tako izjašnjava i zahvaljujući tome je izgradio svoju političku i diplomatsku karijeru. Preciznije, on je Jevrejin koji je zahvaljujući prijateljstvu s Harisom Silajdžićem i članstvom u njegovoj Stranci za BiH došao do pozicije ministra spoljnih poslova, a zatim i do šefa Misije BiH pri UN. Alkalaj je Jevrejin kome ne smeta to što se ulice u Mostaru i Sarajevu nazivaju po ustašama, ali mu smeta ruska rezolucija o osudi nacizma. On je politički Minotaur, 'mejd in BiH' - kaže Knežević.

Moj ugao

- Sven Alkalaj je samo korisni idiot koji je pozornicu UN zloupotrebio za jednu propalu politiku u BiH. No, licemerstvo je izgleda konstanta u BiH, bilo da dolazi od domaćih ili međunarodnih službenika - izjavio Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik,.

Foto: Tanjug/AP

Milorad Dodik

U Jevrejskoj zajednici BiH nisu bili upoznati sa odlukom bosanske delegacije da glasa protiv antinacističke rezolucije.

- Takvo glasanje je za svaku osudu. Moje lično mišljenje je da je trebalo podržati rezoluciju. Da li je normalno da BiH ne podrži taj dokument, pitanje je za sve nadležne u državi - rekao je Jakob Finci, predsednik Jevrejske zajednice BiH za 'Srpskainfo'.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Pustite bre Bosnu...neka rade šta hoće. Imamo mi svojih problema. Umesto toga, objasnite narodu Srbije zašto se baš Nemci oglašavaju ovih dana u vezi situacije na KiM i upućuje otvorene pretnje i Srbiji i srpskom narodu na KiM. Za divno čudo, ćute i Ameri i Englezi i Francuzi...ali grme Nemci. Vi to jako dobro znate, ali ćutite i krijete istinu od naroda. Da vam pomognem...osećaju se prevarenim...neko pokušava da izigra sporazum Merkel-Vučić iz 2013..."Mi vama investicije, Vi nama Kosovo". Krenulo je "dobro": poplava investicija, povlačenje srpske policije i drugih institucija sa Kosova...a onda je narod prozreo prljavu igru...

Penzionerj

pre 1 godinu

Krajnje je vreme da se Republika Srpska osamostali i da ga ni jedna budala nemoze da predstavlja. Nije ovaj jevrejin jedini koji je za fasizam tu je Zelenski jevrejski komičar. Zašto jevrejska država ćuti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija