• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index/SkyNews

22.12.2022

08:06

PUTIN JE UJEDINIO NATO I EU! Zelenski i Bajden PRETE MOSKVI, najavili borbu SVIM SREDSTVIMA protiv "RUSKE TIRANIJE!"

Tanjug/AP

Vesti

PUTIN JE UJEDINIO NATO I EU! Zelenski i Bajden PRETE MOSKVI, najavili borbu SVIM SREDSTVIMA protiv "RUSKE TIRANIJE!"

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je došao u istorijsku posetu SAD-u, a dočekao ga je američki predsednik Džozef Bajden

Oni su više od dva sata razgovarali u četiri oka, nakon čega su održali zajedničku konferenciju za medije.

"Hvala vam pre svega", rekao je Zelenski američkom predsedniku. "Velika je čast što sam ovde"

Predsednik Ukrajine je na početku svog obraćanja rekao da se radi o istorijskoj poseti. Zahvalio je Bajdenu i međunarodnim saveznicima na pomoći, a posebno je naveo isporuku PVO sistema "Patriot".

"To je vrlo važan korak koji će značajno ojačati protivvazdušnu obranu naše zemlje", rekao je predsednik Ukrajine.

Zelenski je dodao da je uveren da će Ukrajina i dalje imati podršku SAD-a, bez obzira na promene u američkom Kongresu.

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

“Razgovarali smo o suprotstavljanju teroru iz Rusije, njihovom uništavanju naše energetske infrastrukture, moramo preživeti ovu zimu… To je za nas ključno humanitarno pitanje. Razgovaramo o sankcijama i pravnom pritisku na terorističku zemlju Rusiju”, rekao je Zelenski.

Pravedan mir

Zelenski je govorio o tome šta za njega predstavlja "pravedan mir"

“Šta znači pravedan mir? Za mene, kao predsednika, pravedan mir ne može biti kompromis za suverenitet, slobodu i teritorijalnu celovitost moje zemlje, nadoknada za svu štetu nanesenu ruskom agresijom”, izjavio je Zelenski.

“Kao otac, želeo bih da naglasim koliko je roditelja izgubilo svoje sinove i ćerke na bojnom polju, pa šta je za njih pravedan mir?”, rekao je.

"Što duže traje rat, što duže traje ova agresija, više će ti roditelji živeti za osvetu. Ne može biti pravednog mira u ratu koji nam je nametnut", rekao je predsednik Ukrajine.

Zelenski je rekao je da se njegova zemlja, zajedno s onima koji podržavaju Ukrajinu, bori za pobedu protiv tiranije.

"Borimo se za našu zajedničku pobedu protiv ove tiranije. Ovo je stvarni život i mi ćemo pobediti", rekao je američkim novinarima.

Bajden: Putin nema nameru da zaustavi rat

Američki predsednik Džozef Bajden je započeo svoje obraćanje izjavom da su on i Zelenski bili u "bliskom kontaktu od početka rata".

"Ukrajina je dobila bitku kod Kijeva, bitku kod Harkova, kod Hersona... Ukrajina je prkosila očekivanjima Rusije na svakom koraku", rekao je Bajden i dodao da Rusija koristi zimu kao oružje.

"Treba da nam bude jasno šta Rusija radi. Namerno napada kritičnu infrastrukturu", rekao je američki predsednik. 

Dodao je da Vladimir Putin "nema nameru da zaustavi ovaj okrutni rat".

"NATO i Evropska unija nikad nisu bili ujedinjeniji oko bilo kojeg pitanja i ne vidim znakove promene... Svi znamo šta je na kocki, sama ideja suvereniteta, povelja UN-a. Putin je mislio da će oslabiti NATO, umesto toga je ojačao NATO... Proizveo je ujedinjeniju Europu”, rekao je Bajden.

Foto: Tanjug/AP

Džozef Bajden

"Već 300 dana je prošlo od napada Vladimira Putina na Ukrajinu. 300 dana borbe ukrajinskog naroda koji je pokazao snažan odbor protiv okupatora", rekao je Bajden.

Američki predsednik smatra da će Putin doživeti neuspeh u ratu.

“Putin sve češće napada civilne mete... On će doživeti neuspeh... I ranije je doživio neuspeh i vrlo je važno da on i sve ostali da vide da smo predsednik Zelenski i ja ujedinjeni”, rekao je Bajden.

"Podržavat ćemo Ukrajinu sve dok Ukrajina postoji", rekao je Biden na kraju konferencije.

Bajden je najavio i 45 milijardi dolara pomoći Ukrajini.

"Ostaćemo sa vama koliko god treba, nećete biti sami. Ne sumnjam da ćemo zajedno održati svetlo slobode", izjavio je Bajden.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan lala

pre 1 godinu

Veseli Biden nasao je predsednika koji je spreman da zrtvuje svoj narod i drzavu braneci americku globalnu hegemoniju . Videcemo dali je i Ukrainski narod spreman na to . Zelenskom dobor ide kako vidimo ugojio se od muke i lose hrane a za budjelar da i ne govorimo . Smestio je svoje u inostranstvo ko carsku familiju a narod na front da masovno gine . Rusija ce u ovom ratu sigurno pobediti bez velike zrtve i naprezanja . Jedna velika sveobuhvatna predstojeca zimska ofanziva i ne narodni zlocinacki rezim ima da padne .

Djurdja

pre 1 godinu

...do konacne zajednicke propasti EU i Ukrajine.

El shabani

pre 1 godinu

Oj Zeleni Zeleni, cini mi se da si uprevo jebo jeza u vrh guzice....

xepoj

pre 1 godinu

Благо њиховој плиткој памети кад један излапели сенилни геноцидни старац и један надрогирани јеврејски циркузант неком прете. Такви идиоти обично и доведу до пропасти свог народа.

zora

pre 1 godinu

Najveca svetska tiranija Amerika preti tiraniji.Amer hipokrizija i mali glmac koji je ubedjen da snima filml svog zivota.Drzava mu nestaje a plavo kaputasi ovaj put stizu sa zakasnjenjem. Ameri su otpisani i nikako da ukapiraju vec iz inata idu dalje.

milankukic

pre 1 godinu

zbilja smesno pa ta bagra je spremala odavno da unisti PRAVOSLAVLJE a sad kao oni se ujedinili kriminalci

Srecko

pre 1 godinu

Ako Amerika i NATO pobede ostatak sveta od 85 % populacije da se spremi da budu robovi,sve sto oni kazu to je ispravno.Kako to celovitost Ukrajne da se postuje al Srbije ne,kakva maskarada zapada nek posalju njihove sinove da ginu pa da vidimo kako ce biti reakcije.

Andro

pre 1 godinu

Jutros čitam tekst od hazara i njihovim planovima i zelama. Nadaju se da će u UK.xtvorizi državu hazariju-Novi Izrael..Da bog sycuvy sa onim manjinama, šeširom. bradama,zulufima,pletenice.a.Gyze rusku zastavu nogama. Zeleni klovn.prodyo UK.zitnicu Roksildu. A Zelrni 5 vila od po 20.miliona. cionista. On nije ukr.i cilj je dy.pohine što više tisa i ukrajinska Cak mnogom ukrajincima su dali novac da se isele iz UK. Cilj je proterati i pobiti pravoslavni narod u UK. 30w5god u Odesi zapalili 90 civila rusa u jednom uredu. U Donjeck.ubili 156djece tuske. Uče ukraj.fjecu pesnicama kao što su ustaše radile. Igraju fjeca sa noževima i pokazuju kako tušem treba klati. Ta banda novaka sa englezims ,vionistima i vatikancima hoće ds uništi pranoslablje. Papa preko koljena stavio ikr.zastavu i kaže-pravoslavlje je fasizam-A znamo koliko je naroda pobijeno i opljačkano od njih.Aza ubistvo ove djece i paljenje rusa.licno mi je rekla jevreja iz Odese potvrdily dy je tačno.. I tu Zrlenu gadosti marioneta treba uhapsiti. Koju propagandu prave laži o njegovoj biografiji. Završio pravo,tačno, doktor.tehnicke nauke laž kupljeno, dr ekonomije laž. On ne zna ni govoti taj primitivni UK.jezik

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Nemci nemaju milosti! Uslov za selektora pred EURO!
Fudbal

Nemci nemaju milosti! Uslov za selektora pred EURO!

Čelnici Fudbalskog sabeza Nemačke ponudili su selektoru Julijanu Nagelsmanu (36) novi ugovor želeći da ga rasterete pred Evropsko prvenstvo u domovini (14. jun - 14. jul), ali izgleda da su mu samo nabili pritisak.

29.03.2024

09:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija