• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

25.12.2022

19:14

I NJEMU JE DOSTA LAŽI?! AMERIČKI GENERAL BARI MEKEFRI: UKRAJINA TRPI OGROMNE GUBITKE, NA PRAGU JE KOLAPSA i još bi da joj pošalju prastare Patriote!

Fotoilustracija/Printskrin

Vesti

I NJEMU JE DOSTA LAŽI?! AMERIČKI GENERAL BARI MEKEFRI: UKRAJINA TRPI OGROMNE GUBITKE, NA PRAGU JE KOLAPSA i još bi da joj pošalju prastare Patriote!

Podeli vest

Ukrajinska armija je pretrpela kolosalne gubitke i nalazi se u ranjivoj poziciji, ocenio je američki general Bari Mekefri u intervjuu MSNBC.

- Ukrajina trpi ogromne gubitke i u velikoj je opasnosti, naglasio je.
       

Prema generalovim rečima, jedna baterija američkih raketnih PVO-sistema Patriot, koju je Pentagon obećao Kijevu, neće promeniti situaciju „na terenu" zbog ogromne nadmoći ruske vojske u avijaciji i artiljeriji.
       
Mekefri je sugerisao da se Ukrajini isporuče glavni američki tenkovo M1 Abrams, kao i rakete zemlja-zemlja ATACMS, jer bi to „uticalo na ravnotežu snaga".
       
Povodom PVO-sistema Patriot još je skeptičniji penzionisani američki mornarički obaveštajac Skot Riter.
       
On naglašava: Ukrajina će dobiti staru verziju koja nije u stanju da obara moderne rakete. Ne mislim da će Ukrajinci dobiti poboljšanu verziju, mislim da će dobiti stari model, koji ima manje mogućnosti".

Prema njegovim rečima, Patriot je loše funkcionisao i tokom obe iračke kampanje američke vojske (1991. i 2003. godine):
       
- Ti sistemi nisu bili u stanju da presretnu ni zastarele sovjetske rakete Skad, koje su bile u službi Bagdada. Patriot je 2003. oborio više američkih i savezničkih lovaca nego iračkih projektila. Patriot nema šta da traži na savremenom ratištu. On i nije dizajniran da preživi na bojnom polju kakvo je sada Ukrajina.

Američki list Politico je 22. decembra objavio da Pentagon planira da obuči pripadnike Oružanih snaga Ukrajine za rukovanje sistemima protivvazdušne odbrane Patriot. U vojnoj bazi u Sjedinjenim Državama.
       
Obuka treba da traje nekoliko meseci.

Vladimir Putin je rekao da je Patriot prilično zastareo sistem, te da će samo produžiti sukob.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija