• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

28.12.2022

21:21

TEŠKA SITUACIJA U HERSONU, STANOVNIŠTVO NAPUŠTA GRAD! Ukrajinski diverzanti digli u vazduh ruski most!

Tanjug/AP

Vesti

TEŠKA SITUACIJA U HERSONU, STANOVNIŠTVO NAPUŠTA GRAD! Ukrajinski diverzanti digli u vazduh ruski most!

Podeli vest

308. dana rata u Ukrajini

POČELO JE! U toku EVAKUACIJA HERSONA, ukrajinski zvaničnici pozvali STANOVNIKE DA NAPUSTE GRAD!

 

 


Šef Gazproma: 2022. je bila vrlo teška

Aleksej Miler, direktor ruskog Gazproma opisao je prošlu godinu kao "vrlo, vrlo tešku".

Kaže da je kompanija naišla na poteškoće u osiguravanju novih tržišta nakon što su mnoge zapadne zemlje uvele oštre sankcije Moskvi nakon rata u Ukrajini.

"Želim odmah da kažem da se 2022. pokazala kao vrlo teška godina za nas", rekao je Miller tokom Gazpromove konferencije na kraju godine.

Miller je rekao da je došlo do potpune promene na energetskim tržištima zbog oštrih sankcija, koje nastavljaju da se nameću

Nedostatak poslova u Evropi prisilio je Gazprom da se umesto toga okrene Aziji.

 

"NE ODUSTAJEMO OD RUSIJE!" Orban ZAGRMEO na EU, traži HITNO UKIDANJE SANKCIJA, poručio celoj Evropi - PUCALI SMO SEBI U NOGU!

 

Snimak bliske borbe u rovovima između ruskih i ukrajinskih snaga

 

 

 

BAJDEN JE PREVARIO ZELENSKOG?! Haos u Kijevu zbog NATO PAKTA, stigao HLADAN TUŠ za Ukrajince - OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE!

 

Ukrajinski diverzanti digli u vazduh pešački most

Ukrajinski diverzanti digli su u vazduh pešački most u mestu Pologi u Zaporoškoj oblasti, saopštio je predsednik pokreta „Zajedno za Rusijom“, član glavnog administrativnog odbora regiona Vladimir Rogov na Telegram kanalu.

 

 

Prema njegovim rečima, teroristički akt se dogodio danas u toku dana, a za njega su odgovorni ukrajinski diverzanti. On je istakao da nema žrtava.
 

NIŠTA OD OFANZIVE NA KRIM! ZELENSKI UPAO U KLOPKU, BAHMUTSKA "MAŠINA ZA MLEVENJE MESA" ĆE MU "DOĆI GLAVE"!

 

EU najavila pomoć za više od 700.000 Ukrajinaca

Delegacija Evropske unije u Ukrajini najavila je da će pomoći "više od 700.000 Ukrajinaca tokom zime”. U današnjem saopštenju za javnost, kancelarija Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Ukrajini tvrdi da „pojačava napore da pomogne raseljenim i ratom pogođenim ljudima da prežive hladno vreme“.

"Podrška IOM-a u pripremi za zimu, omogućena sredstvima EU, uključuje popravke kolektivnih centara za raseljena lica, poboljšanja sistema vode, odvodnje i grejanja, popravke oštećenih kuća i obezbeđivanje toplih ćebadi, posteljine, dušeka i higijenskih potrepština“, navodi se u saopštenju. rečeno je u saopštenju za javnost.

Zelenski: Predstojeća godina biće odlučujuća!

Predstojeća godina će biti odlučujuća u sukobu sa Rusijom, rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u video-obraćanju objavljenom na njegovom zvaničnom sajtu.

"Nastavljamo sa obukom odbrambenih i bezbednosnih snaga do sledeće godine. Ovo bi trebalo da bude odlučujuća godina. Znamo kakvi rizici postoje zimi, znamo šta moramo da uradimo na proleće, znači da znamo, razumemo, kakve rezultate treba da pokaže celokupna odbrana i sektor bezbednosti“, naglasio je on.

Pored toga, ukrajinski lider je ukazao na napetu situaciju za Oružane snage Ukrajine u oblastima Artjomovsk i Kremena.

Počela demontaža spomenika Katarini Velikoj u Odesi

- U Odesi su jutros počeli da demontiraju spomenik ruskoj carici Katarini II. Nemoguće je prići trgu, tamo je sve blokirano i ne puštaju ljude - piše lokalni list "Dumska".

 

 

Kijev bez struje

Više od 300.000 stanovnika Kijeva i dalje nema struje, negde nema ni vode i grejanja, pišu ukrajinski mediji.

Dramatičan snimak - Ruski vojnik se razneo bombom

Zaharova reagovala na poziv Kijeva da se Rusija isključi iz UN

Ukrajina: Rusija ispalila 33 rakete na civilne ciljeve u Hersonu

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da su Ruske snage ispalile 33 rakete na civilne ciljeve u ukrajinskom gradu Hersonu u poslednja 24 sata.

U svom jutarnjem izveštajum navode da ruske snage napadaju iz minobacača i artiljerije naseljena mesta na desnoj obali reke Dnjepar u blizini Hersona, prenosi Rojters.

Rusija negira da je u svojim napadima gađala civilne ciljeve. Rojters nije mogao nezavisno da proveri ove izveštaje. Najteže borbe i dalje se vode oko istočnog grada Bahmuta, koji Rusija već mesecima pokušava da osvoji, kao i na severu u gradovima Svatove i Kreminu, gde Ukrajina pokušava da probije ruske odbrambene linije.

 

Nakon serije eksplozija, zaustavljen metro u Harkovu.

 

 


Vazdušna opasnost je objavljena u više oblasti Ukrajine. Eksplozije odjeknule u Harkovu, javljaju ukrajinski mediji.

 

MERKELOVA PRESEKLA NAGAĐANJA! Svi su se pitali da li će se uključiti u mirovne pregovore Rusije i Ukrajine, ovo je njen odgovor!

 

Kadirov: Trpe gubitke, šalju neobučene regrute

Šef Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da Oružane snage Ukrajine trpe ozbiljne gubitke među ljudstvom. Prema njegovim rečima, prinuđeni su da ih popunjavaju neobučenim regrutima.

Ruski hakeri objavili podatke ukrajinskih vojnika i oficira "sajber trupa"

Hakerska grupa RaHDit („Zli ruski hakeri“) objavila je podatke o više od 70 ukrajinskih vojnika i oficira „sajbertrupa“. Podaci su objavljeni na antifašističkom portalu Nemezida.

"Prelazimo na drugu fazu. Upoznajte elitu ukrajinskih sajber trupa – hakere sa punim radnim vremenom", piše, između ostalog na RaHDit Telegram kanalu.

Prema hakerima, objavljeni podaci pripadaju profesionalnim hakerima Ministarstva odbrane Ukrajine, predstavnicima Nacionalne garde, obrazovnim institucijama koje obučavaju hakere, pa čak i SBU.

"Ovo je roba. To su oni koji vuku konce informatičke vojske, govore im gde i u koje vreme da pritisnu dugmad. Ali i oni su samo ukras. Sutra ćemo pokazati lica pravih dirigenta ukrajinskih sajber-klovnova", poručuju su ruski hakeri.

"Dva minuta da pogode metu"

Vojnici Centralnog vojnog okruga (CMD) ne troše više od dva minuta da pogode metu Oružanih snaga Ukrajine (AFU) nakon što dobiju njene koordinate u zoni specijalne operacije. Snimak dejstava objavilo je u sredu rusko Ministarstvo odbrane.

„Artiljerijske posade haubica D-20 kalibra 152 mm sa zatvorenih vatrenih položaja uništile su pojedinačne ciljeve Oružanih snaga Ukrajine. Od dobijanja mete do ispaljivanja, vojna lica troše najviše dva minuta. Zatim se vatra prilagođava pomoću bespilotnih letelica“, kaže se u opisu snimka. 

Nakon uništenja ciljeva Oružanih snaga Ukrajine, posade napuštaju svoje položaje i zaklanjaju se u zemunicama. Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je pojasnilo da artiljerijske posade ne čine samo vojna lica po ugovoru, već i dobrovoljci. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vasilije

pre 1 godinu

Ponovo pogodjen stab ruske borbene grupe u DNR, Himars projektilima, 12 mrtvih i 30-ak ranjenih visih oficira ruske vojske i snaga DNR, neprovereno i jedan genaral major je ranjen. Unistene haubice M777 (3 komada) u blizini Kremine o kojima je javljano predhodnih dana su bile ustvari americke haubice M102A3 105mm a ne M777 155mm Unistena su 2 tenka T-55S dobijeni iz Slovenije u rejonu Bahmuta 1 haubica Krab, poljska, unistena isto tako u rejonu Kremine Na juznoj periferiji Bahmuta unistena su 2 VBR RB-70 122mm ( ceski) ukrajinske vojske, za koje se prvo mislilo da su HIMARS lanseri zasto jako lice na njih Unistena su 4 holandska YPR transportera kada je kolona ukrajinske vojske dosla pod vatru BM-30 Smerch baterije na prilazima Kremini Oboren jedan MI-35 borbeni helikopter ruske vojske u rejonu Soledara

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija