• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

28.12.2022

18:29

BAJDEN JE PREVARIO ZELENSKOG?! Haos u Kijevu zbog NATO PAKTA,  stigao HLADAN TUŠ za Ukrajince - OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE!

AP/Photo

Vesti

BAJDEN JE PREVARIO ZELENSKOG?! Haos u Kijevu zbog NATO PAKTA, stigao HLADAN TUŠ za Ukrajince - OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden napravio je grešku nagovestivši Kijevu mogući ulazak u Severnoatlantsku alijansu, smatra kolumnista lista Spektator, Robert Servis

Prema rečima autora članka, negativna reakcija Rusije na tako rizičan potez bila je očigledna, ali su je zapadni političari ignorisali i nisu preduzeli nikakve mere predostrožnosti u pokušaju da smire situaciju.

Zelenski je u oktobru rekao da Ukrajina aplicira za ulazak u NATO po ubrzanom postupku. Kasnije je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao da taj postupak neće biti tako brz.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je, komentarišući izjavu Zelenskog, istakao da svaka zemlja ima pravo da odredi svoj put i istakao privrženost politici „otvorenih vrata“. Istovremeno je naglasio da će alijansa usredsrediti napore na pružanje pomoći u Kijevu „za samoodbrano“.

Pres-sekretar Kremlja Dmitrij Peskov podsetio je da je upravo orijentacija Kijeva ka pridruživanju Severnoatlantskoj alijansi jedan od razloga za početak ruske specijalne operacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
obećanje ludom radovanje

pre 1 godinu

Amerikanci pičkoustom isto obećaše nešto za Kosovo...

GEDZA

pre 1 godinu

Stvar je toliko jednostavna, da je prosto neshvatljivo zašto se sve ovo oko Ukrajine dešava... Rusija je rekla amerima da će upotrebiti svo taktičko nuklearno oružje ukoliko i dalje Ukrajina treba biti kopneni nosač aviona NATO... pa čak da će upotrebiti i nuklearno naoružanje srednjeg dometa ako ovo taktičko naoružanje kratkog dometa ne bude dovoljno ...... a do tada samo taktiziraju, sa očekivanjem da će Ukrajinski narod svih govornih područja, najzad shvatiti da su izmanipulisani od strane anglosaksonskih elita.... Čeka se reakcija Ukrajinskog naroda a ne Zelenskog... koji je tu kako bi glumio ulogu koja je davno napisana i proverena kroz TV seriju....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija