• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/agencije

29.12.2022

18:55 >> 15:00

BAJDEN ODBIO ZAHTEV ZELENSKOG! RAKETA S-300 PALA U BELORUSIJU! Rusi napreduju u Donjecku! Sprečen napad na Engels! Raketni udari širom Ukrajine!

Tanjug/AP

Vesti

BAJDEN ODBIO ZAHTEV ZELENSKOG! RAKETA S-300 PALA U BELORUSIJU! Rusi napreduju u Donjecku! Sprečen napad na Engels! Raketni udari širom Ukrajine!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 309. dan

Minsk uputio protest ukrajinskom ambasadoru zbog rakete

 

BAHMUT JE SAMO KLOPKA?! Rusi probijaju FRONT u LUGANSKU, ELITNE jedinice iz Donbasa prave PAKAO Ukrajincima, ako ovako nastave..


Zelenski tražio od Bajdena rakete dometa do 300 kilometara, zahtev odbijen

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je na nedavnom sastanku s predsednikom SAD Džozefom Bajdenom ponovo tražio rakete ATACMS s dometom do 300 kilometara, ali je stav Vašingtona u vezi s tim ostao nepokolebljiv, piše list „Politiko“.

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski i Džo Bajden

„Zelenski je otvorio temu o tom naoružanju tokom razgovora s Bajdenom, ali SAD se nisu pomerili s pozicije da ne žele da ga isporučuju“, naveo je izvor „Politika“.
 

OPŠTE LUDILO U KIJEVU! Režim Zelenskog označio MAKRONA kao GLAVNOG KRIVCA za uspeh RUSKOG RAKETNOG NAPADA?!


U rejonu Engelsa oborena bespilotna letelica

U Engelskom rejonu oborena je bespilotna letelica, a oštećeni su ograda privatne kuće, automobil i garaža. U incidentu niko nije povređen, saopštio je gubernator Saratovske oblasti Roman Busargin.

Na društvenim mrežama je ranije objavljen video-snimak koji prikazuje rad protivvazduhoplovne odbrane u blizini Engelsa. Pres-služba gubernatora je saopštila da operativne službe proveravaju informaciju.
 

RAKETA POGODILA BELORUSIJU, UKRAJINA OPTUŽENA - PONAVLJA SE POLJSKI SCENARIO?!

 

Ruskih PVO sistemi obaraju bespilotnu letelicu u blizini aerodroma Engels

 

 

 

RUSI NABAVILI MOĆNU RAKETU! Ukrajinski pilot otkrio TAJNU uspeha RUSKE AVJACIJE, Moskva SVE NADE polaže u R-37, kad ona poleti...


 

Glavno sa brifinga Ministarstva odbrane:

- Ruski lovci oborili su ukrajinske Su-25 i Su-24, kao i dva helikoptera Mi-8;

- U DNR je uništen višecevni raketni bacač „HIMARS“, američke proizvodnje;

- U području Krasnog Limana likvidirano je oko 70 vojnika 95 desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine;

- U Harkovskoj oblasti su uništena dva artiljerijska sistema M777, američke proizvodnje;

- U području Donjecka ruska vojska se pomerila na bolje položaje;

- U Zaporoškoj oblasti su uništene dve ukrajinske diverzantske grupe.
 

ISTINA ĆE BITI NEPRIJATNA! Zapad bi mogao SKUPO da plati zbog SEVERNOG TOKA, Zaharova najavila RASKRINKAVANJE TERORISTA!

 

Kličko: U raketnom napadu na Kijev povređeno troje ljudi, među njima i devojčica (14)

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je danas da je da je u ruskom raktiranju prestonice povređeno troje ljudi, među kojima je i 14-godišnja devojčica.

"Do sada su dve osobe spasene iz oštećene privatne kuće. Lekari su im ukazali prvu pomoć na licu mesta i prevezli do urgentnog centra. Spasioci nastavljaju akcije traganja i spasavanja. Krhotine raketa su oštetile i automobil na jednoj od centralnih ulica", napisao je Kličko na Telegramu.

 

 

Dodaje da je prema preliminarnim informacijama snaga PVO, iznad Kijeva uništeno 16 projektila. Kličko napisao je na Telegramu i da bi prestonica mogla da doživi nestanak struje i pozvao stanovnike da napune svoje uređaje i zalihe vode.

Ukrajina je izvestila o novom talasu ruskih raketnih udara, a eksplozije su rano jutros odjeknule u Kijevu, Lavovu, Odesi kao i u Žitomirskoj oblasti na severu Ukrajine, prenosi TASS. Gradonačelnici Kijeva, Lavova i Harkova prijavili su eksplozije u svojim gradovima, preneli su ukrajinski mediji.

 

Rusi oborili neidentifikovani objekat u Engelsu

Sistem PVO uništio je neidentifikovani objekat u okrugu Engels, izjavio je gubernator Saratovske oblasti Roman Busargin. Prema njegovim rečima, nema opasnosti za lokalno stanovništvo.

Skoro polovina Kijeva bez struje

Vlasti Kijeva su saopštile da 40 odsto stanovnika Kijeva nema struju. Zabeleženi su i ozbiljni prekidi u radu interneta i mobilnih komunikacija.
 

Oko 90 odsto Lavova bez struje, mrak u kijevskom metrou

Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovij saopštio je danas da je oko 90 odsto grada ostalo bez struje, da tramvaji i trolejbusi ne saobraćaju, a da su mogući prekidi u vodosnabdevanju. "Devedeset odsto grada je bez struje.

Čekamo dodatne informacije elektrodistribucije. Tramvaji i trolejbusi ne saobraćaju. Može doći do prekida u vodosnabdevanju. Prelazimo na rad dizel agregata na kritičnim infrastrukturnim objektima", napisao je Sadovoj na svom Telegram kanalu, prenose RIA Novosti.

Napadi na ukrajinsku infrastrukturu Oružanih snaga Rusije počeli su 10. oktobra - dva dana nakon napada na Krimski most, koji Rusija smatra terorističkim, iza kojeg, prema navodima ruskih vlasti, stoje ukrajinske specijalne službe. Udari se izvode na energetske objekte, kao i objekte odbrambene industrije, vojne komande.

Ukrajinski premijer Denis Šmihal rekao je prošlog meseca da je skoro polovina energetskog sistema u zemlji van funkcije. Ranije ovog meseca je predsednik Volodimir Zelenski rekao da se za sada ne može u potpunosti obnoviti energetski sistem Ukrajine.

 

"DEFINICIJA ZLA!" Amerika će se boriti protiv Rusa DO ZADNJEG UKRAJINCA, izopačena FANTAZIJA Vašingtona gura CELU NACIJU u NESTANAK!

 

 

Let ruske rakete nad Kijevom

 

 

 

KOLIKO RUSIJA IMA GASA?! Direktor "GAZPROMA" otkrio NEVEROVATNE PODATKE, izvoz u Kinu VRTOGLAVO RASTE, a za 20 godina...

 

Ruske rakete pogađaju energetsku infrastrukturu u Odesi

 

 


Nakon eksplozija u Odesi, u gradu je nestala struja i voda.

Raketni napadi širom Ukrajine

U Kijevu je pogođeno industrijsko preduzeće u okrugu Golosejevski, a ukrajinske vlasti saopštile su da je ispaljeno 120 raketa. Primećeni su i dronovi nad glavnim gradom Ukrajine.

Gradonačelnik Lavova Andrej Sadovoj saopštio je da je zbog eksplozija trenutno je 90% Lavova bez struje.
 

 


 

 

Vazdušna uzbuna u nekoliko regiona u centralnom i zapadnom delu Ukrajine

U Kijevskoj, Žitomirskoj, Viničkoj, Čerkaskoj, Kirovogradskoj oblasti Ukrajine proglašena je vazdušna uzbuna, pokazuju podaci onlajn mape Ministarstva digitalnog razvoja RF.

Oko 6.30 po moskovskom vremenu objavljen je alarm u Odeskoj, Nikolajevskoj, Sumskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Harkovskoj oblasti Ukrajine i delovima Zaporožja i Hersona koje kontroliše Kijev, piše RIA .

Pola sata kasnije oglasile su se sirene za vazdušni napad u Kijevskoj, Žitomirskoj, Viničkoj, Čerkaskoj i Kirovogradskoj oblasti.

Napadi na ukrajinsku infrastrukturu Oružanih snaga Rusije počeli su 10. oktobra - dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most, iza kojeg, prema navodima ruskih vlasti, stoje ukrajinske specijalne službe. Udari se izvode na objekte energetike, odbrambene industrije, vojne komande i veze širom zemlje. Posle udara 15. novembra, ukrajinski premijer Denis Šmihal rekao je da je skoro polovina energetskog sistema u zemlji onesposobljena. U decembru je Volodimir Zelenski rekao da je sada nemoguće potpuno obnoviti energetski sistem Ukrajine.

Ruski tenkovi T-80 BV stigli su u pravcu Zaporožja

Ruski tenkovi T-80 BV, nekoliko puta nadmoćniji od vozila ukrajinskih snaga, stigli su u pravcu Zaporožja, javlja dopisnik RIA Novosti.

Prema rečima člana posade, takav tenk ne ostavlja šanse neprijateljskim borbenim vozilima.

„Ovo vozilo je tri do četiri puta superiornije u odnosu na neprijateljska vozila. Lakše se njiam upravlja, brže pali, brzo ubrzava do 80 kilometara na sat... U nadolazećoj tenkovskoj borbi neprijatelj nema šanse“, rekao je član posade tenka T-80BV.

 

 

 

Lavrov: SAD diplomatskim kanalima prenele da ne žele direktan sukob s Rusijom

Sjedinjene Američke Države su diplomatskim kanalima prenele da ne žele i da se neće direktno sukobljavati sa Rusijom, kao i da neće slati vojne stručnjake u Ukrajinu u vezi sa isporukom PVO sistema ''Patriot'', rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Upitali smo Amerikance diplomatskim kanalima, koje naša ambasada u SAD još uvek održava, da li odluka da se sistemi Patriot pošalju u Ukrajinu znači da će tamo biti i američki stručnjaci, s obzirom na složenost rada ovih sistema. Opširno nam je objašnjeno da to nije planirano posebno zbog toga što Amerikanci ne žele i neće direktno da se sukobe sa Rusijom", rekao je Lavrov za TASS.

On je dodao da će sistemi ''Patriot'' biti raspoređeni u roku od nekoliko meseci, ali tek nakon što se ukrajinski vojnici upoznaju sa ovom tehnologijom.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin poručio da će Rusija uništi sisteme ''Patriot'' ako ih Vašington bude isporučio Kijevu. On je primetio da je "Patriot'' sličan ruskom PVO sistemu S-300 i istakao da će ruske snage pronaći efikasan "protivotrov" za to oružje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Peki

pre 1 godinu

Kad amerikanac kaze "casna rec" onda se mora verovati.

Normalac

pre 1 godinu

Bajden ga odbio jer vidi da će i bez tih raketa ruski agresor uskoro biti na kolenima.

Marcco

pre 1 godinu

Bajden odbio Zelenskog.... znaći, Patrioti su već u Ukrajini...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!
Live TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!

U nedelju su izbori koji su lokalni, ali je njihov karakter i značaj daleko veći. Ako uzmemo u obzir šta smo sve u poslednjih nekoliko meseci gledali: formiranje raznih pokreta koji su antidržavni, onda ovo nije priča o tome da biramo vlast u nekim opštinama, nego je pitanje da li će neki faktori ući u institucije. Gosti "Info večeri" bili su predsednik opštine Čukarica, Srđan Kolarić, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić i presednik opštine Savski Venac Miloš VIdović.

29.05.2024

22:23

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Miško objavio prepisku sa gazdom PAO! Ako hoćeš da budeš najjači, dovedi njega! (FOTO)
Košarka

Miško objavio prepisku sa gazdom PAO! Ako hoćeš da budeš najjači, dovedi njega! (FOTO)

Srpski košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović na društvenoj mreži "Iks" objavio je prepisku sa gazdom Panatinaikosa Dimitrisom Janakopulosom koja se dogodila još u martu prošle godine! Na fotografiji koju je u javnost pustio vlasnik Beobasketa vidi se kako kontroverznom čelniku grčkog velikana predlaže da dovede Ergina Atamana, koji je u tom trenutku bio trener Anadolu Efesa.

29.05.2024

18:25

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija