• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

29.12.2022

13:44

OPŠTE LUDILO U KIJEVU! Režim Zelenskog označio MAKRONA kao GLAVNOG KRIVCA  za uspeh RUSKIH RAKETNIH NAPADA?!

Reuters/Printscreen Twitter/Google Earth/Fotomontaža

Vesti

OPŠTE LUDILO U KIJEVU! Režim Zelenskog označio MAKRONA kao GLAVNOG KRIVCA za uspeh RUSKIH RAKETNIH NAPADA?!

Podeli vest

Osim udara na infrastrukturu, ruska vojska je danas je otkrila i i uništila deo ukrajinskog PVO sistema, a šef kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak u svom blogu izveštava da je danas ispaljeno više od 120 projektila

Podoljak je kritikovao predstavnike zapadnih zemalja koji su, poput francuskog predsednika Emanuela Makrona, predložili da sukob okonča sporazumom, u kojem bi Rusija dobila bezbednosne garancije od Zapada.

„Preko 120 projektila je „zli ruski svet“ ispalio na celu Ukrajinu da bi uništio kritičnu infrastrukturu i masakrirao civile. Čekamo sledeće predloge „mirovnjaka“ o „mirnom rešenju sukoba“ i „bezbednosnim garancijama za Rusiju“, izjavio je Podoljak.

Vojni analitičar Boris Rožin tvrdi da su neke od raketa ispaljenih na Ukrajinu bile imitacije i da su bile namenjene otkrivanju sistema PVO.

„Postoje izveštaji da pored napada na infrastrukturu, ruske Vazdušno-kosmičke snage gađaju položaje ukrajinskih posada PVO u brojnim oblastima, a ranije smo imali izveštaje o porazu PVO sistema u Odesi, koji su uništeni nakon što su dejstvovali na lažnu metu. Kijevski režim želi da prikaže raketni napad većim nego što jeste, izjavama da je na Ukrajinu lansirano 120 projektila. Očigledno je da tu ubrajaju i lažne projektile, iskorišćene kao mamac za njihove PVO sisteme“, napisao je Rožin na svom kanalu TG.

On je sumirao rezultate današnjih raketnih napada.

„Objekti su pogođeni u najmanje 9 regiona Ukrajine. U 7 regiona Ukrajine postoje dodatni problemi sa strujom, vodom, mobilnim komunikacijama i internetom. U 5 regiona Ukrajine prijavljeni su problemi sa železničkom komunikacijom. Metro je stao u Kijevu i Harkovu. Postoje izveštaji o najmanje dva udara na otkrivene položaje ukrajinske PVO", izjavio je ruski analitičar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pravda

pre 1 godinu

Ovaj Klown Zeleni,totalno je prolupao.napred Braco Rusi.u nove pobede.

Rade R

pre 1 godinu

Ovo ukrofašističko rukovodstvo, je očigledno umislilo da su oni neka sveta krava! E pa niste "gospodo" nacisto fašisti! Vi ste jedan običan ološ i bagra koju treba očistiti sa lica zemlje!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija