• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.12.2022

13:23

REZNIKOV TVRDI: Putin uskoro zatvara granice i pokreće MOBILIZACIJU!

Reuters

Vesti

REZNIKOV TVRDI: Putin uskoro zatvara granice i pokreće MOBILIZACIJU!

Podeli vest

Ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov rekao je da rusko rukovodstvo na čelu sa Vladimirom Putinom možda priprema novu naredbu za mobilizaciju i da bi moglo da zatvori granice sledeće nedelje

Reznikov se video porukom obratio građanima Rusije.

On je na ruskom upozorio je ljude koji bi mogli biti kvalifikovani za mobilizaciju.

- Pouzdano znam da vam je ostalo još oko nedelju dana pre nego što imate izbora. Početkom januara ruske vlasti će zatvoriti granice za muškarce, proglasiti vanredno stanje i pokrenuti novi talas mobilizacije. Granice će takođe biti zatvorene u Belorusiji - rekao je on.

Reznikov je upozorio da će Rusi koji žive u gradovima biti posebno ugroženi. Кirilo Budanov, šef ukrajinske obaveštajne službe, rekao je za Bi-Bi-Si da će nova ruska naredba za mobilizaciju početi 5. januara.

Putin je godinu koja je na izmaku nazvao godinom ključnih događaja koji "postavljaju temelje za budućnost i nezavisnost" i istakao da su Rusi pokazali hrabrost i dostojanstvo, podržali učesnike vojne specijalne operacije u Ukrajini.

- Zajedno gradimo. I stvaramo. Glavna stvar je sudbina Rusije. Odbrana otadžbine je naša sveta dužnost prema našim precima i potomcima - rekao je Putin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija