• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

02.01.2023

22:17 >> 22:21

RADI PVO U SEVASTOPOLJU! Ukrajina preti! Belorusija spremna - Ubijeni ruski vojnici

Tanjug/AP

Vesti

RADI PVO U SEVASTOPOLJU! Ukrajina preti! Belorusija spremna - Ubijeni ruski vojnici

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 313. dan

RIA Novosti: Još jedna letelica oborena iznad Sevastopolja

Još jedna bespilotna letelica oborena je iznad mora kod Sevastopolja, tvrdi guverner grada Mihail Razvožajev.

- Sistemi protivvazdušne odbrane oborili su još jednu bespilotnu letelicu iznad mora. Naša vojska nastavlja da odbija napad - rekao je guverner na svom Telegram kanalu.

 

 

PVO "radi" u Sevastopolju

Sistem PVO radi u Sevastopolju, oboren dron iznad mora.

Prema prelimminarnim informacijama, oboren je dron, saopštio je gubernator Mihail Razvožajev.

Fon der Lajen obećala nastavak pomoći Zelenskom

Šefica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen održala je prvi ovogodišnji telefonski razgovor – sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, tokom kojeg je obećala nastavak finansijske pomoći Evropske unije, kao i sastanak u bliskoj budućnosti u ovoj zemlji.

 

 

Budanov: Granatiraćemo rusku teritoriju sve dublje i dublje

Belorusija spremna! 

Ukrajinski napad dronom prekinuo...

Ukrajinski napad dronom oštetio je elektroenergetsko postrojenje na jugozapadu ruske Brjanske oblasti, koja se graniči sa Ukrajinom, usled čega je došlo do prekida struje na nekoliko sati, saopštio je danas regionalni guverner te oblasti Aleksandar Bogomaz.

"Ukrajinski napad dronom izveden je jutros na Klimovski okrug. Usled napada oštećen je objekat za napajanje", objavio je Bogomaz na Telegramu, a prenosi Rojters.

Dodao je da je posle nekoliko sati napajanje u okrugu u potpunosti obnovljeno. Britanska agencija navodi da nije bila u mogućnosti da iz drugih izvora proveri ovaj izveštaj.

Ubijena 63 ruska vojnika!

Oružane snage Ukrajine izvele su udar "himarskima" na privremeni smeštaj ruskih trupa u Makejevki, usmrtivši 63 ruska vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kijevski režim je sa šest raketa višecevnog raketnog sistema "himars" udario na tačku privremenog razmeštanja jedne od jedinica ruskih oružanih snaga u regionu Makejevke u DNR.

Ruski PVO sistemi oborili su dve rakete HIMARS.

„Usled udara četiri projektila sa visokoeksplozivnom bojevom glavom poginula su 63 ruska vojnika. Rođacima i prijateljima poginulih boraca biće pružena sva neophodna pomoć i podrška“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

U Vinici sveštenik izboden nožem!

U Pokrovskoj crkveiUkrajinske pravoslavne crkve u Vinici nepoznata osoba nožem je napala sveštenika kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve. Kako je saopštila lokalna eparhija, protojerej Antonije Kovtonjuk je čudom preživeo, ali je u veoma teškom stanju.

 

Mediji:Ukrajina tvrdi da je ubila 400 ruskih vojnika, Moskva ne potvrđuje

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da je ubijeno oko 400 ruskih vojnika u raketnom napadu na okupirani region Donjecka, prenosi BBC. Projektil je pogodio zgradu u gradu Makijevka, gde su, kako se navodi, bile stacionirane ruske snage.

Broj poginulih nije potvđen, a proruske vlasti u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici priznale su da je bilo žrtava u ovom napadu, ali nisu potvrdile brojke koje su objavile ukrajinske vlasti, navodi BBC.

Predstavnici DNR saopštili su da su ukrajinske snage otvarale vatru na Makijevku i Golovku kao i na još okruga u Donjecku pod ruskom kontrolom. Oružane snage Ukrajine koristile su artiljeriju Nato kalibra 155 milimetara, prenosi TAS S. Kako se navodi, ispaljeno je 155 granata. Agencija izveštava da se informacije o poginulima ili povredjenima utvrdjuju, ali dodaju da je u napadu na Makijevku povređeno više od 15 ljudi.

Ukrajinci napali Himarskima Makejevku, ima mrtvih

Ukrajinske snage granatirale su grad Makejevka i druge delove Donjecka pod ruskom kontrolom u novogodišnjoj noći, javili su ruski zvaničnici.

TASS je preneo da je jedna osoba poginula, a pet povređeno i da su pogođene zgrade uključujući stadion, zatvorenu pijacu, muzej umetnosti, tehničku školu i omladinski centar.

Daniil Bezsonov , visoki zvaničnik kojeg podržava Rusija u delovima regiona Donjecka pod kontrolom Moskve, rekao je da je tehnička škola pretrpela "masovni udarac od američkog HIMARS-a".

- Bilo je mrtvih i ranjenih, tačan broj još nije poznat. Sama zgrada je teško oštećena - napisao je Bezsonov na Telegramu.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je uništilo sedam projektila HIMARS, uključujući i one na Makejevki.

Ukrajinski izvori javili su da je broj žrtava mnogo veći. Ukrajinski javni emiter Suspilne objavio je izveštaj u kojem se tvrdi da su stotine ruskih vojnika ubijene, informacije koje Gardijan nije mogao nezavisno da potvrdi. Istovremeno, ukrajinski mediji, uključujući portale Ukrinform i Pravda, kao i javnog emitera Suspline, navode da je u novogodišnjoj noći u Makejevki poginulo čak 400 ljudi, a još 300 je ranjeno.

"Izvršen napad na grupu mobilisanih Rusa stacioniranih u prostorijama Strukovno-tehničke škole broj 19", saopštila je na Telegramu Uprava za strateške komunikacije Oružanih snaga Ukrajine. Dokazi o napadu objavljeni su na raznim kanalima. Na društvenim mrežama su se pojavili snimci napada na Makejevku u novogodišnjoj noći, a na jednom od njih se vidi kako devojka u svečanoj haljini sa balkona snima udar raketa.

 

 

Oboren izviđački dron

Noćas je tokom prilaska Voronježu otkriven i sredstvima PVO oboren izviđački dron lansiran sa teritorije Ukrajine, saopštile su vlasti Voronješke oblasti.
Žrtava i razaranja nije bilo, situacija je pod kontrolom, dodaje se u saopštenju.

Ukrajinski napad dronom

Ukrajinska bespilotna letelica napala je Klimovski okrug Brjanske oblasti, oštećen je objekat za snabdevanje električnom energijom, saopštio je gubernator Aleksandar Bogomaz.

On je dodao da u napadu nije bilo žrtava, kao i da u naselju nema struje. Teritorija Brjanske oblasti, koja se nalazi u blizini granice sa Ukrajinom, stalno su pod vatrom Oružanih snaga Ukrajine.

Ruska artiljerija uništila klaster ukrajinskih oklopnih vozila

Baterija topova 152 mm 2A36 „Zumbul-B“ Južnog vojnog okruga uništila je klaster ukrajinskih oklopnih vozila u pravcu Zaporožja, javlja dopisnik RIA Novosti.

„Sada je dobijen zadatak da razradimo nagomilavanje neprijateljske opreme. Dobili smo koordinate cilja. Odradili smo. Četvorica begunaca. Cilj je pogođen“, rekao je borac artiljerijske posade koja je pogodila.

Cilj je praćen pomoću drona, a zatim su njegove koordinate promptno prenete topnicima. Zahvaljujući objektivnim kontrolnim podacima, pouzdano se zna da je cilj uništen, javlja RIA.

 

 

Rusi napali ponovo Kijev dronovima, nestanak struje i grejanja

Ruske bespilotne letelice gađale su noćas infrastrukturu u Kijevu i okolnim oblastima oštetivši energetske objekte i prouzrokujući  nestanak struje, saopštili su ukrajinski zvaničnici, a Rusija je nastavila  bombardovanje i tokom današnjeg dana.

Do tri sata ujutru sistemi protivvazdušne odbrane Ukrajine uništili su 20  objekata u vazduhu iznad Kijeva, saopštila su vojni zvaničnici.

„Bučno je u regionu i u prestonici: noćni napadi dronovima. Rusi su lansirali nekoliko talasa bespilotnih letelica Šahid. Gađaju vitalne infrastrukturne objekte. Vazdušna odbrana dejstvuje“, objavio je guverner Kijeva Aleksij Kuleba na Telegramu.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da je zbog napada nestalo struje i grejanja.
On je ranije objavio da je jedna osoba ranjena u padu ostataka uništenog drona koji je udario i oštetio zgradu u severoistočnom delu Kijeva, prenosi Rojters uz napomenu da nije bio u mogućnosti da nezavisno proveri ove informacije.

Regionalna vojna komanda na istoku Ukrajine saopštila je da su sistemi protivvazdušne odbrane uništili devet bespilotnih letelica iranske proizvodnje iznad regiona Dnjepropetrovsk i Zaporožje do ranih jutarnjih sati danas.

Ukrajinske snage su ukupno oborile 45 bespilotnih letelica iranske proizvodnje Šahid tokom novogodišnje noći, rekao je juče predsednik Vladimir Zelenski, ali je u svom prazničnom obraćanju, ruski predsednik Vladimir Putin  nagovestio da neće odustati od napada na Ukrajinu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djordje

pre 1 godinu

"Vladimir Putin nagovestio da neće odustati od napada na Ukrajinu" Samo budala bi pomislio da moze drugacije! A i da napise ovako nesto?!

Vasilije

pre 1 godinu

Na zalost ruske propagande, "klaster oklopnjaka" su bila ostecena i neupotrebljiva vozila koje su namerno postavljene kao mamac za ruske napade i "lose" maskirana, medju njima su imala i 2 ispravna vozila koja su simulirala kretanje, tako da je ukrajinska varka potpuno uspela.... U Makivki u Donjeckoj oblasti pogodjen je objekt ( skola br 19) u novogodisnjoj noci HIMARS projektilima pri cemu je nezvanicno od ruskih izvora, poginulo 250 ruskih vojnika a oko 200 je ranjeno ( bataljon novomobilisianih vojnika pristiglih iz Rusije pre 5 dana), na internetu se sire snimci pogodaka i panicnog bezanja prezivelih. Pokusaj umanjivnja katastrofe izjavama zvanicnika da su oboreni HIMARS projektili ne drzi jer je precizno ispaljeno 5 projektila sa 1 lansera koji su svi pogodili cilj ( na snimku pogodka jasno se vidi 5 eksplozija) Teske borbe na putu P66 prema Kremini, pokusaj ruske vojske da odbaci ukrajince tokom jucerasnjeg dana pretvorio se u ukrajinsko prosirenje zauzetog podrucija za jos nova 2km u dubinu .

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

BBC laže isto kao CNN, a znamo koliko su te dve a i ostale TV kuće sa Zapada lagale o Srbima, o Srbiji, o ratnim zločinima...

Zvezdara

pre 1 godinu

Ovi komentatori koji podržavaju Rusiju u ovo teško vreme, ti ljudi su uglavnom plaćeni od strane Rusije a ima ih puno. Šta mislite da rade toliko rusa iz Ruskog-Centra u Niš?

milorad

pre 1 godinu

nista mi vise nije jasno kod rusa.ako oni nemaju snage da ovo brze i bolje rese,bolje da nisu ni zapocinjali.ovako izgininuse im mladi ljudi,mladi zivoti,koji se nemogu vise vratiti kao teritorije.sve nesto,velika su vojna sila,te cuvaju ljudske zivote a ono stalno im ginu ljudi.mnogi su vec poceli sumljati u njihovu moc.

Marko

pre 1 godinu

Nemacki novinar Klaus Rittiner ( Bild) je uspeo da ' formira' neku vrstu "formule" za brojanje gubitaka na ruskoj i ukrajinskoj strani jer propaganda na obe strane enormno preteruje ili umanjuje. "Formula" je sledeca, za broj ubijenih ruskih vojnika koje koriste ukrajinci treba da se podeli sa 2 a broj vlastitih ubijenih vojnika da se pomnozi sa 3. Kod rusa broj poginulih ukrajinaca treba da se podeli sa 3 a broj vlastitih ubijenih vojnika da se pomnozi sa 4. Tako bi se dobili priblizni gubici jedne i druge strane jer brojevi koje koriste obe strane su jako preterani...

Musa Pusa

pre 1 godinu

Ma kakva "spremna Belorusija", pa oni vise nemaju ni jednu artiljerijsku granatu u skladistima, sve su im rusi odneli i ispalili na ukrajince kod Bahmuta i Kremine. Neimenovani pukovnik beloruske vojske iz Uprave za artiljeriju beloruske vojske je to izjavio ruskom vojnom blogeru na Telegramu.

Naomi Samuel

pre 1 godinu

Rastala sam se od muža prije tri godine. Među nama nije bilo komunikacije. Obitelji i prijatelji su me savjetovali da pustim i zaboravim na brak i nastavim dalje u životu. Nisam se htjela udati za drugu jer duboko u sebi još uvijek volim svog muža. Toliko sam patila od boli i zbunjenosti da sam na internetu pročitala preporuku o tome kako je dr. Apata uz pomoć svojih duhovnih moći ponovno ujedinio raskinuti brak. Stalno sam čitao toliko svjedočanstava o tome kako je pomogao okončati razvode i vratiti nečije bivše voljene i moja je vjera bila obnovljena. Kontaktirala sam dr. Apatu odmah nakon nekoliko minuta, odgovorio mi je i dao mi upute što da radim, nakon što sam ispunila tražene uvjete dva dana nakon rituala, čarolija je promijenila moj život u blizini mog muža koji nije razgovarao sa mnom. Dva dana me zvao usred noći plačući i ispričavajući se da je to djelo demona, pa se i dalje čudim tom čudu pa mu opraštam. Sada je moj brak sada u ravnoteži. Ritual dr. Apate je odlično funkcionirao i moj brak je jači nego prije i ništa nas više ne može rastaviti. Posjetio sam toliko stranica da sam tražio pomoć, bilo je beznadno dok se nisam povezao s dr. Apatom, pravim muškarcem koji mi je pomogao da oporavim svoj raskinuti brak ako imate sličan problem u braku, želite da vas muž ili žena vole opet. , Imate nekoga koga volite i želite da on ili ona voli Vas zauzvrat, imate izazov u svom životu, predložak čarolija Dr Apata je rješenje i odgovor na vaš problem, whatsapp / viber sa njegovim brojem telefona: (+66 81 302 8552), kontaktirajte ga danas slanjem e-pošte na drapata4@gmail.com. Ne dopustite da vam itko oduzme vašeg supružnika.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija