• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

03.01.2023

22:56 >> 22:58

PUTIN NAREDIO! Uništeno rusko skladište - Razgovor...Univerzitet bio sedište "AZOVA"

Tanjug/AP

Vesti

PUTIN NAREDIO! Uništeno rusko skladište - Razgovor...Univerzitet bio sedište "AZOVA"

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 314. dan

Ukrajina:Uništili smo rusko skladište

 

 

 

Zelenski se zahvalio Nensi Pelosi

 

 

Sutra razgovor Putina i Erdogana

Vladimir Putin planira da sutra razgovara sa turskim predsednikom Tajipom Erdoganom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Dvojica lidera su imala nekoliko telefonskih razgovora nakon ruske invazije na Ukrajinu prošlog februara.

Turska je takođe prošle godine delovala kao posrednik u postizanju sporazuma koji je omogućio izvoz žita iz ukrajinskih luka.

Litvanija će nastaviti da pomaže

 

 

Putin naredio

Univerzitet u Marijupolju bio sedište „Azova“ (VIDEO)

- Fašisti su uništili i opljačkali zgradu, a prilikom uličnih borbi objekat su pretvorili u bunker - navodi se u video saopštenju, a prenosi Sputnjik.

 

 

Vašington odbio zahtev Zelenskog! 

Vašington nije prihvatio zahtev ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se Kijevu isporuče taktičke rakete dugog dometa ATACMS, piše "Politiko".

Kako navode eksperti lista, Bela kuća smatra da je upotreba ATACMS-a suviše opasna u kontekstu konfrontacije sa Rusijom, pošto su ove rakete imaju domet do 300 km.

Međutim, ova municija je na listi glavnih želja Kijeva. Istovremeno, protivvazdušni raketni sistemi "Patriot" i ATACMS, prema mišljenju stručnjaka, neće dati odlučujuću prednost Ukrajini.

Značajniju ulogu, po njihovom mišljenju, ne igra oružje, već efikasna obuka, logistika i taktika. U članku se pominje i novi program obuke koji će pomoći ukrajinskoj pešadiji da savlada nove taktike manevrisanja uz artiljerijsku podršku.

 

Brifing ruske vojske: Likvidirano više od 130 stranih plaćenika

Oružane snage Rusije su visoko preciznim napadima na položaje jedinica iz „legije stranaca“ u području Masljakovske i Kramatorska u DNR likvidirale preko 130 stranih plaćenika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Vazdušna opasnost

Uzbuna za vazdušni napad ponovo je proglašena u nekoliko regiona Ukrajine. Prema zvaničnim podacima, Dnjepropetrovska, Poltavska i Harkovska oblast su u crvenoj zoni.

Rusi uništili dva "himarsa"!

Ruska vojska uništila je dva sistema „himars“ ukrajinskih snaga u Kramatorsku, odakle su poslednja dva dana gađana naselja Donjecke Narodne Republike, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

ROGOZIN UPOZORIO, NOVA TAKTIKU KIJEVA "IDU U DUBINU D0 10 km!" Kako je Rusima ovo uopšte promaklo, "pojavljuju se direktno na lokacijama..."

 

Vanredna isključenja struje u Kijevu

U Kijevu su u utorak na snazi vanredna isključenja struje, saopštila je ukrajinska energetska kompanija „Jasno“.
Rasporedi isključenja privremeno su nedostupni dok se situacija ne stabilizuje, dodaje se u saopštenju kompanije.

 

RUSI POKRENULI OSVETU ZA MAKAJEVKU, SVE SE DEŠAVALO DOK JE IŠAO LAJV! Žestok napad na ledenu dvoranu u Družkovki, tvrde da je tamo bilo oko 200 ukrajinskih vojnika!

 

Oborena dva drona

Iznad mora kod Sevastopolja ruske snage PVO oborile su dve bespilotne letelice, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev.

„Naša vojska nastavlja da odbija napad“, napisao je gubernator na svom Telegramu.

Prigožin: Teško kod Bahmuta, imaju 500 linija odbrane

Ukrajinska vojska je u Artjomovsku (ukrajinski Bahmut) napravila je „500 linija odbrane“, tako da se teško napreduje, izjavio je osnivač grupe „Vagner“ Evgenije Prigožin.

„Artjomovsk je tvrđava u svakoj zgradi. Momci se bore za svaku kuću, ponekad više od jednog dana. Ponekad nedeljama za jednu zgradu“, rekao je Prigožin za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, posle zauzimanja jedne zgrade ne može da se kaže da je odbrana ukrajinskih trupa probijena.

„Jutros je zauzeta jedna zgrada i probijena je odbrana. A iza te zgrade je nova odbrana i to ne samo jedna. A koliko takvih linija odbrane ima u Artjomovsku? Ako kažemo 500, verovatno nećemo pogrešiti. Na svakih 10 metara je odbrambena linija“, objasnio je Prigožin.

Ukrajinci gađaju Kalinjsjki okrug

Ukrajinske trupe gađale su Kalinjinski okrug Gorlovke, na koji su ispalile tri granate kalibra 155mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vasilije

pre 1 godinu

Na veliku rusku zalost, ledena dvorana je bila prazna, ukrajinski vojnici su je napustili 45min pred napad i uputili se prema frontu i ne znajuci da su bili cilj.... Ruski vojni bloger Vladlen Tatarski uspeo je da nabavi tajni sluzbeni dokument sa spiskom poginulih ruskih vojnika u Makijevki i objavi ga na Telegramu istovremeno trazeci da se kazne nadlezni oficiru koji su tako nesmotreno grupisali vojnike. Broj mrtvih po dokumentu je 211 ( a ne 63 kako je zvanicno saopsteno) i 243 ranjenih. Pa normalno da ukrajinci imaju Bahmut utvrdjen linijama odbrane ( cak i da padne grad iza grada je na 10km je nova linija, na 15km jos jedna, na 22km jos jedna), a sta su vagnerovci ocekivali ( bolje bi im bilo da pronadju onih 6 naoruzanih kriminalaca koje su uzeli iz zatvora a koji su dezertirali u Rostovi pa ih sada cela policija trazi)

pizdec

pre 1 godinu

zapravo nisu .. pogodili prazno skladiste .. navukli ih ukrajinci do bola .. sa laznjacima . . balonima vode i par kartonskih kutija .. :D

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Osim onih delova koje je ruska vojska vratila u sastav Rusije, ostak Ukrajine je pun Ukrajinaca koji poštuju lik i delo Bandere, Šiškina i ostalih brojnih vođa ukrajinskih nacista koji su obožavali Hitlera i ostale nemačke naciste i Rusima i Jevrejima činili sve ono što su u Ukrajini činili i Nemci ili u Hrvatskoj ustaše činile Srbima. U Ukrajini je nacizam i dalje glavna ideologija a dokaz tome je nedavno rušenje spomenika Puškinu a podizanje spomenika po zlu čuvenom ukrajinskom nacisti Šukeviču...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija