• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

04.01.2023

09:41

ZAPAD OVO NIJE OČEKIVAO! Kinezi i Turci RUŠE SANKCIJE, mere protiv RUSIJE više NEMAJU SMISLA - Evropa je PUCALA SEBI U NOGU!

Reuters/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

ZAPAD OVO NIJE OČEKIVAO! Kinezi i Turci RUŠE SANKCIJE, mere protiv RUSIJE više NEMAJU SMISLA - Evropa je PUCALA SEBI U NOGU!

Podeli vest

Sankcije ne teraju Ruse da izađu na ulice,a svakodnevni život Rusa se nije promenio nakon pooštravanja ograničenja sa Zapada, izjavio je dopisnik iz Moskve Luis Portal za belgijsku televiziju RTBF

Zapadni brendovi koji su napustili zemlju uglavnom su zamenjeni, bilo da se radi o kozmetici, modi ili hrani, primetio je belgijski novinar.

„Ruske, turske ili kineske kompanije požurile su da zauzmu slobodna mesta u tržnim centrima. Nedostatak neke robe, a posebno luksuznih, tiče se samo nekoliko bogatih Rusa koji sebi mogu priuštiti putovanje po Evropi“, navodi se u izveštaju.

Samo je industrija, navodi Portal, suočena sa nedostatkom elektronskih komponenti, što utiče na zapošljavanje. Ali da bi se ruska ekonomija „slomila“, kako su neki zapadni zvaničnici predvideli u martu, biće potrebno još nekoliko meseci, ako ne i godine, naveo je dopisnik.

Zapad je pojačao pritisak sankcija na Rusiju zbog Ukrajine i već je doneo devet paketa sankcija uzastopno, koji uključuju i lične i sektorske ekonomske restriktivne mere. Neke zemlje su najavile zamrzavanje ruske imovine, a mnogi brendovi su napustili zemlju. 

Ove mere su se ispostavile kao problem za same SAD i Evropu - dovele su do povećanja cena hrane i goriva. Kremlj je više puta izjavio da sankcije bez presedana protiv Rusije nisu uspele da potkopaju njenu finansijsku stabilnost. Prema Vladimiru Putinu, Evropa je zašla u ćorsokak sa sankcijama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17