• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.01.2023

12:49

ODLUČUJE SE SUDBINA SIRIJE?! Putin pokušava da pomiri ERDOGANA I ASADA, svet DRHTI od mogućeg DOGOVORA uz posredovanje RUSIJE?!

AP/Reuters/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

ODLUČUJE SE SUDBINA SIRIJE?! Putin pokušava da pomiri ERDOGANA I ASADA, svet DRHTI od mogućeg DOGOVORA uz posredovanje RUSIJE?!

Podeli vest

Rešavanje ukrajinske krize, projekat izgradnje gasnog čvorišta u Turskoj i situacija u Siriji biće ključne teme tokom današnjeg razgovora predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina, rekao je za TASS izvor u Ankari

Erdogan je ranije najavio telefonski razgovor sa ruskim kolegom. "Očigledno je da će Erdogan razgovarati o situaciji u Ukrajini, a ne mogu se isključiti nove inicijative Ankare u ovoj oblasti, s obzirom na veze sa liderima obe zemlje," rekao je izvor za TASS.

Dodaje da je projekat čvorišta važna tema na dnevnom redu, kako bi se izgradio centar za snabdevanje Evrope prirodnim gasom i utvrđivanje cena gasa tokom godine. "Očekuje se da će predsednici razgovarati i o izgradnji nuklearne elektrane Turskas Akuju, čija prva energetska jedinica bi trebalo da bude puštena ove godine," naglašava izvor.

Prema istom izvoru, situacija u Siriji će takođe biti jedna od tema razgovora. „Krajem decembra u Moskvi je održan trilateralni sastanak o Siriji, a sada su planirani pregovori ministara spoljnih poslova, nakon čega bi moglo da dođe do sastanka predsednika Turske i Sirije, možda uz posredovanje Rusije“, rekao je izvor.

Odnosi između Ankare i Damaska eskalirali su nakon izbijanja sukoba u Siriji 2011. godine, a diplomatske veze između dve države su prekinute. Erdogan je 15. decembra rekao da je Vladimiru Putinu predložio trilateralni sastanak sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija