• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/vz

04.01.2023

15:16

NATO SE SMUČIO AMERIKANCIMA! Analitičari strahuju od DOMINACIJE KINE, od Vašingtona traže NAPUŠTANJE ALIJANSE i dogovor sa RUSIJOM!

Reuters

Vesti

NATO SE SMUČIO AMERIKANCIMA! Analitičari strahuju od DOMINACIJE KINE, od Vašingtona traže NAPUŠTANJE ALIJANSE i dogovor sa RUSIJOM!

Podeli vest

Nakon završetka ukrajinskog sukoba, SAD bi trebalo da se povuku iz NATO-a i prestanu da finansiraju i obezbeđuju Evropu, izjavio je analitičar američkog magazina "Amerikan tinker" Stiv Meken

Meken sumnja u svrsishodnost NATO-a za Sjedinjene Države, i ogorčen je činjenicom da SAD, koje „proživljavaju mahnitu inflaciju“, izdvajaju ogromna sredstva Ukrajini, dok ukrajinski sukob preti evropskim zemljama na najdirektniji način.

Meken je takođe nazvao Zelenskog drskim, zbog zahteva da SAD izdvoje nove milijarde dolara, dok su, kako on kaže,„netalentovani Džo Bajden i članovi obe stranke u Kongresu spremni da potroše koliko god treba novca američkih poreskih obveznika na Ukrajinu".

Meken smatra da odgovor na sva postavljena pitanja leži u postojanju NATO-a i nameri vlade SAD da zaštiti Evropu po svaku cenu.

Od raspada Sovjetskog Saveza, Vašington je potrošio skoro trilion dolara na savezničke troškove, sve više prikazujući Rusiju kao neumoljivog zlikovca, posebno nakon američkih izbora 2016. godine, piše Meken.

On je pozvao Belu kuću da prestane da troši milijarde novca američkih poreskih obveznika na odbranu Evrope i na sukob koji nema nikakve veze sa nacionalnom bezbednošću SAD. Meken smatra da veliku pretnju stiže iz Kine i smatra da je neophodno fokusirati se na borbu protiv ove zemlje.

Autor članka smatra da bi SAD, u ime svoje budućnosti, trebalo da napuste NATO i da prestanu da pomažu Evropi nakon potpisivanja mirovnog ugovora između Ukrajine i Rusije.

Ranije je američki predsednik Džo Bajden potpisao budžet za odbranu od 858 milijardi dolara, a prema dokumentu, između ostalog, najmanje 800 miliona dolara se izdvaja za bezbednosnu pomoć Ukrajini, 10 milijardi dolara za vojnu pomoć Tajvanu i 6 milijardi dolara za "obuzdavanje" Rusije


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

Da Ameri stite EU po svaku cenu? Ovi Amerikanci stvarno nista nisu razumeli. Ne kapiraju da je Evropa Amer kolonija,i da bez njih Ameri nemogu da budu osvajaci i pljackasi sveta. Da su posteni,kao sto se prave napustili bi davno Svabsku, nebi vodili ratove po celom svetu. Ratovi za osvajanje sveta Ameri. Ne radi se o demokratskim ratovima. Vasa vlada je naj veca teroristicka organizacija a pomaze joj Evropa.Zasto su Srbima oteli Kosovo? Zato sto ih vole? Iluzija. NJihov specijalitet je otimanje teritorija od suverenih drzava i stvaranje njihove kolonije koji ce raditi za njih a i imaju i bazu.Albanci su za njih belo roblje.

Jastreb

pre 1 godinu

Kad god dodje do gustog kurve podviju rep. To smo od ovih krvavih zočinaca videli mnogo puta i na mnogim mestima. Uvek je tako kad zagusti samo da bi izbukli svoj usranju zadnjicu, mislim da im to ne može proći i da za zočine koje su pravili svuda po svetu moraju i da plate i to sa kamatom, svet im ne sme dozvoliti da izbuku zadnjice bez plaćanja sa kamatom.

Obren

pre 1 godinu

Ko je bre napisao ovu glupost, leba ti...???? ili je dileja ili nema pojma....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija