• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

04.01.2023

17:57

(VIDEO) GDE SE UPUTILA FREGATA ADMIRAL GORŠKOV NAORUŽANA CIRKONIMA?! Ovo nije za Kijev, NATO i Ameri sad znaju sa čim se suočavaju!

Vesti

(VIDEO) GDE SE UPUTILA FREGATA ADMIRAL GORŠKOV NAORUŽANA CIRKONIMA?! Ovo nije za Kijev, NATO i Ameri sad znaju sa čim se suočavaju!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin je putem video-linka naredio da se fregata „Admiral Gorškov", opremljena raketnim sistemom „Cirkon", stavi u službu.

Predsednik je izjavio da će Rusija nastaviti da razvija borbeni potencijal vojske, a takođe je zahvalio stručnjacima odbrambene industrije koja je počela serijsku proizvodnju „Cirkona".

- Želeo bih da istaknem da ćemo nastaviti da razvijamo borbeni potencijal oružanih snaga, proizvoditi perspektivne modele naoružanja i tehnike koji će čuvati bezbednost Rusije narednih decenija - naveo je predsednik.

Imamo značajan događaj, fregata 'Admiral Gorškov' kreće u daleki morski pohodm poručio je lider Rusije . 

- Tu nema ničeg neobičnog, to je uobičajena stvar, ali ovaj put je brod opremljen najnovijim hipersoničnim raketnim sistemom 'Cirkon', koji nema analoga, to je hipersonični sistem pomorskog baziranja, kao i drugim oružjem najnovije generacije - rekao je Putin i dodao:

- Kao što sam već rekao, nema analoga ni u jednoj zemlji na svetu. Siguran sam da će tako moćno oružje pouzdano zaštititi Rusiju od potencijalnih spoljnih pretnji. Pomoći će u obezbeđivanju nacionalnih interesa naše zemlje - rekao je Putin.

Putin je 21. decembra 2022. najavio da će fregata „Admiral Gorškov" sa najnovijim raketnim sistemima morskog baziranja „Cirkon" ući u borbenu službu početkom januara. On je tada rekao da je planirano da se nastavi sa opremanjem strateških snaga najnovijim vrstama naoružanja.

Područje opsluživanja broda, opremljenog hipersoničnim i krstarećim raketama „Cirkon", biće izabrano na osnovu interesa obezbeđivanja bezbednosti Rusije, rekao je predsednik.

Cirkon je prva hipersonična krstareća raketa na svetu sposobna za kontinuiran aerodinamički let sa manevrisanjem u atmosferi koristeći sopstveni potisak motora. Maksimalna brzina dostiže devet brzina zvuka, a maksimalni domet je hiljadu kilometara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBIJO, OVO VAŽI I ZA TEBE?! PUTIN JASAN, RUSIJA ĆE BRANITI SAVEZNIKE SVIM SREDSTVIMA! Pentagon i Brisel dobili poruku koja im ruši sve planove?!
Planeta

SRBIJO, OVO VAŽI I ZA TEBE?! PUTIN JASAN, RUSIJA ĆE BRANITI SAVEZNIKE SVIM SREDSTVIMA! Pentagon i Brisel dobili poruku koja im ruši sve planove?!

Rusija nikome nije isporučivala i ne isporučuje nuklearno oružje, ali će štititi svoje saveznike svim raspoloživim sredstvima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin! Lider Rusije nije eksplicitno naveo na koje zemlje i narode konkretno misli, ali po svim porukama Moskva našu zemlju smatra saveyničkom i prijateljskom

07.12.2022

18:38

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija