• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

05.01.2023

15:46

KIJEV OTKAZUJE POSLUŠNOST?! Nije ih BRIGA za mišljenje AMERIČKOG GENERALA, sumanuti CILJEVI vojske VODE UKRAJINU U PROPAST?!

Reuters/AP/Twitter Printscreen/Fotomontaža

Vesti

KIJEV OTKAZUJE POSLUŠNOST?! Nije ih BRIGA za mišljenje AMERIČKOG GENERALA, sumanuti CILJEVI vojske VODE UKRAJINU U PROPAST?!

Podeli vest

Uprkos različitim mišljenjima Sjedinjenih Država i saveznika o ovom pitanju, Ukrajina će nastaviti da udara na rusku teritoriju, uključujući Krim i Sevastopolj, izjavio je bivši zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Igor Romanenko

Po mišljenju Romanenka, Ukrajina neće mirovati dok ne dođe do granica iz 1991. godine.

„Smatrali smo i smatramo da su svi okupirani delovi naše teritorije, uključujući Krim i Sevastopolj, teritorija Ukrajine, zadržavamo pravo da utičemo na neprijatelja na način da obezbedimo što brže oslobađanje ovih teritorija", izjavio je general.

On smatra da je potrebno udariti direktno na teritoriju Ruske Federacije.

"Vojni stručnjaci, i naši i strani, kažu da je potrebno delovati na neprijateljske vojne ciljeve, uključujući i teritoriju Ruske Federacije. To je sve pod međunarodnom jurisdikcijom ratovanja“, rekao je general.

Romanenko je izrazio jasno neslaganje sa stavom načelnika američkog Generalštaba Marka Milija.

„Načelnik američkog Generalštaba, general Mark Mili ima političke stavove o ovoj situaciji, preciznije rečeno o uspostavljanju pregovaračkih procesa, a postoje i različiti stavovi u rukovodstvu Sjedinjenih Država i naših saveznika. Ipak, mi moramo da se držimo svog cilja, a on je prilično jasan - oslobađanje svih naših teritorija do granica, međunarodno priznatih 1991. godine“, zaključio je Romanenko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Po mišljenju Romanenka, Ukrajina neće mirovati dok ne dođe do granica iz 1991. godine. Neka ukrajinsko rukovodstvo dobro pripazi da rusko rukovodstvo ne odluči da granica Rusije bude ona koja je bila u vreme carske Rusije, kad Ukrajina nije postojala i nisu postojali Ukrajinci (već je sve to bila Rusija i svi su bili Rusi a posle dolaska komunista su Rusi sa teritorije sadašnje Ukrajine polako počeli da postaju i na kraju su i postali - Ukrajinci, pa su ubrzo mnogi Rusi (pošto su postali Ukrajinci) postali i katolici a neki ,,samo'' unijati (grkokatolici - to su pravoslavci kojima je vrhovni poglavar Papa). Dakle: neka ukrajinsko rukovodstvo dobro pazi da rusko rukovodstvo ne odluči da granice Rusije budu one granice koje su postojale dok je Rusija bila carevina.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija