• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.01.2023

16:33

PRIMIRJE U UKRAJINI! Putin izdao hitan nalog

Tanjug/AP

Vesti

PRIMIRJE U UKRAJINI! Putin izdao hitan nalog

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je šefu Ministarstva odbrane Sergeju Šojguu da uvede prekid vatre duž cele linije fronta u Ukrajini od 12 časova 6. januara do 24 sata 7. januara, saopštio je Kremlj.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je ranije u četvrtak na božićno primirje kako bi „pravoslavni mogli da prisustvuju bogosluženjima na Badnje veče i na dan Rođenja Hristovog“.

Patrijarh Kiril je krajem decembra prošle godine izjavio da je ulazak Rusije u neprijateljstva u Donbasu rezultat toga što su njene mirovne napore sabotirale vlasti Kijeva i zapadne zemlje.

On je priznao da sa dubokim bolom sagledava ono što se dešava, ali, prema njegovim rečima, krivicu za raspuštanje sukoba snose pre svega oni koji su „za cilj postavili uništenje jedinstva Svete Rusije, jedinstva našeg naroda i naše vere“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Ovo je dokaz da Rusija gubi rat. Setimo se NATO zločinačkog bombardovanja Srbije (i Crne Gore)...NATO zlikovci, odnosno Amerikanci, nisu nam dali mira čak ni za Vaskrs. E Putine Putine, izjaloviše se naše nade, da će Rusija nakon pobede u Ukrajini, pomoći da mi Srbi vratimo Kosovo. A Rusi nisu u stanju ni svoj narod i svoju teritoriju da zaštite i odbrane.

Rade R

pre 1 godinu

Daj bre Putine, pa nije vreme a ni mesto pokazivati ljudskost! U ovo vreme kad je čovečanstvo, na čelu sa Rusijom, u sukobu sa satanom, na čelu sa američkom dubokom državom, fašističkom EU, i ukrajinom!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija