• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.01.2023

17:44

PUTIN POZVAO NA PREKID VATRE, A KIJEVU NI TO NE ODGOVARA!? Potez Moskve nazvali licemerjem, ali ako bi Rusi napustili...

Reuters/AP/Tanjug/Fotomontaža

Vesti

PUTIN POZVAO NA PREKID VATRE, A KIJEVU NI TO NE ODGOVARA!? Potez Moskve nazvali licemerjem, ali ako bi Rusi napustili...

Podeli vest

Savetnik predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak saopštio je danas da će do primirja doći tek kada Rusija napusti teritorije u Ukrajini koje je zauzela.

- Za razliku od Rusije, Ukrajina ne napada stranu teritoriju i ne ubija civile. Ukrajina na svojoj teritoriji uništava samo pripadnike okupacione vojske - napisao je Podoljak na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

On je napisao da ''Rusija mora da napusti okupirane teritorije" i da će "tek tada imati primirje''.

- Zadržite licemerje za sebe - zaključio je Podoljak.

Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom sa početkom u podne 6. januara.

- S obzirom na apel njegove svetosti patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na celoj liniji fronta u Ukrajini od podneva 6. januara do kraja 7. januara - saopštio je Putin.

Ruske trupe moraju prekinuti vatru na 36 sati tokom Badnjeg dana i Božića sa početkom od 12 časova 6. januara. Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je ranije danas na božićni prekid vatre u Ukrajini i Donbasu, od ponoći 6. januara do 7. januara u 12 sati po moskovskom vremenu.

On je rekao da je to potrebno kako bi pravoslavni vernici mogli da prisustvuju bogosluženjima za Badnji dan i Božić, objavljeno je na sajtu Ruske pravoslavne crkve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Fašiste treba zatreti do poslednjeg! I tog podoljaka i zelenskog i sve te satanine sluge!

PRIMIRJE U UKRAJINI! Putin izdao hitan nalog
Planeta

PRIMIRJE U UKRAJINI! Putin izdao hitan nalog

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je šefu Ministarstva odbrane Sergeju Šojguu da uvede prekid vatre duž cele linije fronta u Ukrajini od 12 časova 6. januara do 24 sata 7. januara, saopštio je Kremlj.

05.01.2023

16:33

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija