• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug/index

09.01.2023

07:27

ŠTA PEKING SPREMA?! Pripreme za OFANZIVNI RAT u punom jeku, Kinezi blizu Tajvana dovukli OGROMNU SILU, sve ukazuje samo na jedno!

AP/Photo

Vesti

ŠTA PEKING SPREMA?! Pripreme za OFANZIVNI RAT u punom jeku, Kinezi blizu Tajvana dovukli OGROMNU SILU, sve ukazuje samo na jedno!

Podeli vest

Kineska vojska saopštila je da je u nedjelju izvela ofanzivne borbene vežbe kod Tajvana, druge takve vežbe za manje od mjesec dana

Komanda narodnooslobodilačke vojske Kine na istoku izjavila je u saopštenju kasno u nedjelju da su njene snage organizovale "zajedničke patrole borbene spremnosti i borbene vežbe" u moru i vazdušnom prostoru oko Tajvana.

Cilj vežbi bio je da se testiraju zajedničke borbene sposobnosti i "odlučno suprotstavljanje provokacijama spoljnih sila i separatističkih snaga za nezavisnot Tajvana", dodaje se u kratkom saopštenju.

Tajvan je danas osudio najnovije kineske vojne manevre u blizini ostrva, a ministarstvo odbrane navodi da je registrovalo 57 kineskih borbenih aviona koji su učestvovali u vežbi.

Tajvanska predsednička kancelarija je ocenila da su kineske optužbe neosnovane i najoštrije osudila kineske manevre, ukazujući da su mir i stabilnost u Tajvanskom moreuzu i u regionu zajednička odgovornost i Tajvana i Kine.

Kina je izvela slične vežbe krajem prošlog meseca, a vlasti na Tajvanu su izjavile da su 43 kineska zrakoplova prešla srednju liniju Tajvanskog moreuza, neslužbenog tampona između dve strane. Kina, koja nikada nije odustala od upotrebe sile kako bi ostrvo stavila pod svoju kontrolu, sprovodi redovne vojne upade u vode i vazdušni prostor u blizini Tajvana u poslednje tri godine.

U avgustu je Kina organizovala ratne igre u blizini Tajvana nakon posete Tajpeju tadašnje predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija