• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2023

08:57

OVO NEMA NI U UKRAJINI! Totalni KOLAPS sistema u BRITANIJI, štrajkovi PARALISALI državu, bolnice otpuštaju HILJADE BOLESNIKA, leže po HODNICIMA?!

Pixabay

Vesti

OVO NEMA NI U UKRAJINI! Totalni KOLAPS sistema u BRITANIJI, štrajkovi PARALISALI državu, bolnice otpuštaju HILJADE BOLESNIKA, leže po HODNICIMA?!

Podeli vest

U najkritičnijem zimskom periodu ikada, Nacionalna zdravstvena služba Engleske (NHS) planira u narednih nekoliko nedelja hitan otpust više hiljada pacijenata iz bolnica i domova za starija lica, u pokušaju da se oslobode potrebni smeštajni kapaciteti za druge obolele

Nacionalna zdravstvena služba, koja pruža besplatnu medicinsku negu, donedavno je bila ponos Engleske, ali je od prošle godine pod pritiskom pandemije korona virusa i ugožena nedovoljnim ulaganjima i čestim štrajkovima medicinskih radnika nezadovoljnih malim platama, prenosi Rojters.

Neki pacijenti se leče u hodnicima i u ambulantnim kolima, drugi čekaju u redovima ispred bolnica ili službi hitne pomoći, a bolnice se trude da ranije otpuštaju lakše pacijenate zbog nedostatka osoblja i kreveta.

Vlada je najavila da će obezbediti dodatnih 200 miliona funti (242 miliona dolara) za finansiranje zdravstva i poboljšanje uslova rada i još 50 miliona funti za poboljšanje postojećih objekata.

U saopštenju vlade se ne navodi da li će NHS u Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj takođe uložiti više sredstava u povećanje bolničkih kapaciteta.

"NHS je pod ogromnim pritiskom kovida-19, sezonskog gripa i najavljenih štrajkova. Ova zima predstavlja ekstremni izazov", izjavio je Stiv Barkli, britanski ministar zdravstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rampa

pre 1 godinu

Nema to veze sa strajkovima. Sprema se prijem veceg broja americkih vojnika. Preko 250 hotela je vlada zakupila na 5 godina .. aktivni i bivsi vojnici cuvaju te objekte od kojih mnogi dobijaju bodljikave ograde oko poseda. Doprema se nesto u kanisterima, kontejnerima i kutijama sa oznakama UN. Verovalo se da je to za smestaj migranata ali ih nema u tim objektima tako da su UN i migranti paravan za vojnu operaciju. Da li se spremaju da lece nato vojnike koji ce napasti rusiju ili je sve generalna proba tesko je reci. Ono sto je evidentno je da su vojnici vrlo neprijatni/drski i prema sopstvenom narodu. Videcemo u narednim nedeljama gde to sve ide ..

ratko

pre 1 godinu

da Bog da se stoka raspala britanska ona smrdljiva

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija