• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/SkyNews

12.01.2023

16:55

ON ĆE NASLEDITI PUTINA?! Šef "VAGNERA" postao HEROJ nakon pobede u SOLEDARU, Šojgu mu NE MOŽE NIŠTA, ako dođe do promene na vrhu...

AP/Photo

Vesti

ON ĆE NASLEDITI PUTINA?! Šef "VAGNERA" postao HEROJ nakon pobede u SOLEDARU, Šojgu mu NE MOŽE NIŠTA, ako dođe do promene na vrhu...

Podeli vest

Filip Ingram, bivši obaveštajac Velike britanije, u intervjuu za Skaj njuz označio je šefa "Vagner grupe" Jevgenija Prigožina kao „potencijalnog naslednika“ Vladimira Putina

Objašnjavajući jučerašnje promene u vrhu Oružanih snaga Ruske Federacije, Ingram je rekao da general Sergej Surovikin nije direktno smenjen na mestu šefa vojne operacije u Ukrajini, već je Valerij Gerasimov postavljen iznad njega.

 „On nije smenjen, ali je neko postavljen iznad njega, a to je Gerasimov. Sada, Gerasimov je ekvivalent načelniku štaba odbrane Ujedinjenog Kraljevstva. On je veliki Putinov saveznik, on je bio u glavnoj ulozi za vreme planiranja čečenskih ratova 1999. godine, aneksiji Krima 2014, kao i u i u Specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini", izjavio je Ingram.

Ingram smatra da usvemu ovome postoji i "džoker", a po njegovom mišljenju to je šef Vagnerovih plaćenika Jevgenij Prigožin. On tvrdi da Putin, unoseći gore navedene promene, promoviše ulogu ministarstva odbrane i pokušava da umanji uticaj Prigožina, koji sve više „radi po svome“.

„Prigožinove trupe su te koje su uključene u sve borbe o kojima čujemo oko Bahmuta i Soledara, a on ima direktnu vezu sa Vladimirom Putinom. On bi, striktno govoreći, trebao da funkcionište u okviru vojnog lanca komandovanja, ali čini se da radi "na svoju ruku", rekao je Ingram.

Ingram je ukazao i na pojačan uticaj Prigožina u ruskoj vojsci.

„On preuzima vlast u mnogo različitih oblasti, i često otvoreno kritikuje ministra odbrane Sergeja Šojgua i generala Gerasimova. U Rusiji ga navodno smatraju za potencijalng Putinovog naslednika, ako dodje do smene vlasti", tvrdi bivši britanski obaveštajac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija