• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/strana.news

14.01.2023

11:38

ISKANDERI JUTROS NAPRAVILI HAOS U KIJEVU, ZAŠTO SE SIRENE NISU OGLASILE?! Ukrajinska vojska priznala da je bila nemoćna: Nemamo sredstva da ih otkrijemo!

Vesti

ISKANDERI JUTROS NAPRAVILI HAOS U KIJEVU, ZAŠTO SE SIRENE NISU OGLASILE?! Ukrajinska vojska priznala da je bila nemoćna: Nemamo sredstva da ih otkrijemo!

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine objasnile su stanovništvu zašto su jutarnje eksplozije u Kijevu grmele bez proglašenja uzbune za vazdušni napad

Portparol vazduhoplovnih snaga Jurij Ignat rekao je da su rakete doletele balističkom putanjom, tj. da se, pre svega, radi o Iskanderima ili "iranskim modelima, ako su ih Rusi dobili".

"Obaveštenje o raketnoj pretnji je primljeno sa zakašnjenjem zbog nedostatka radarskih podataka i informacija iz drugih izvora. Nažalost, Oružane snage Ukrajine nemaju efikasna sredstva za otkrivanje i uništavanje balističkih projektila", rekao je Ignat.

Ranije je i savetnik šefa Ministarstva unutrašnjih poslova Anton Geraščenko sugerisao da je jutarnje granatiranje Kijeva izvršeno iz kompleksa Iskander. Prema rečima Ignata, udarac je bio iz severnog pravca.

Severni pravac za Kijev je Belorusija ili Brjanska oblast Ruske Federacije. Inače, rakete iz Belorusije u Ukrajini odavno nisu lansirane.

Beloruske posmatračke grupe javljaju da danas nije zabeleženo lansiranje raketa sa teritorije Belorusije, kao ni poletanja lovaca.

Ignat je takođe potvrdio informaciju nekih šefova regiona da je grupa ruskih strateških bombardera Tu-95 sada u vazduhu.

"Ne zna se da li će lansirati rakete, njihov let se prati", rekao je portparol Vazdušnih snaga.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 1 godinu

A zar ona dva Minhauzena (Zelenski i Arestovik) nisu pre neki dan tvrdili narodu u Ukraini da Rusi vise namaju raketa za masovne udare. A ono ispostavilo se da Kiev / Ukraina u stvari nemaju vise nikakvu PVO. Kad padne Bahmut a bice uskoro , Ukrainska vojska ce se raspasti u dezerterstvu koje niko nece moci zaustaviti zbog masovnih gubitaka / smrti i teskih ranjavanja. Kiev ce do proleca biti prinudjen na bezuslovnu kapitulaciju. NATO i amerika ce totalno izgubiti na kredibilitetu zastitnika.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija