• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

18.01.2023

19:40

RUSI SE SA TRI STRANE PRIMIČU SEVERSKU, SPREMAJU KLIN IZMEĐU SLAVJANSKA I KIJEVA! Kijev mora u kontranapad, ali kako, sa čim?!

Tanjug/AP

Vesti

RUSI SE SA TRI STRANE PRIMIČU SEVERSKU, SPREMAJU KLIN IZMEĐU SLAVJANSKA I KIJEVA! Kijev mora u kontranapad, ali kako, sa čim?!

Podeli vest

Ruske snage se približavaju Seversku sa tri strane. Sa istoka, gde je pred njima ukrajinska utvrđena predstraža Verhnjekamenka. Preko Dibrove, za koju se već vode borbe, i sa juga, gde će Ukre prvo morati da izbace iz Zvanovke.

Moguće je, međutim, pogotovo ako Dibrova brzo padne, da će severski garnizon kijevske hunte morati da beži iz grada. Da će izostati ulične borbe kakve su bile u Soledaru i kakve se vode u Bahmutu (Artjomovsku).

Vršilac dužnosti šefa Donjecke Republike, Denis Pušilin, izjavio je da ukrajinskom garnizonu u Seversku preti opkoljavanje.
       
- Nakon što je železničko čvorište Solj, koje se nalazi malo severozapano od Bahmuta, prešlo pod našu kontrolu, presečeni su glavni putevi snabdevanja Bahmuta (Artjomovska) i Severska. Naročito Severska jer Bahmut još ima tri pravca za snabdevanje iako se sva tri nalaze pod kontrolom naših haubica i raketnih bacača.

I komandant specijalnih snaga "Ahmat" - Apti Alaudinov - objavio je da je Bahmut „pod operativnom blokadom".
       
Ukrajinska armija još ima snage za kontranapad, ali samo sa ubacivanjem u borbu poslednjih rezervi, ocenio je moskovski vojni ekspert Vladislav Šurigin.

I objasnio "unutrašnju logiku" situacije u kojoj su snage kijevske hunte:
       
- Ako ne budu napredovali i napadali, Ukrajinci će morati da  se povuku iz Bahmuta na Zapad. Na liniju Konstantinovka - Družkovka - Kramatorsk".
       
Šurigin posebno ukazuje: „Ukrajinci su do pada Soledara imali utvrđene linije odbrane u vidu luka - od Severska i Bahmuta sa osloncem na Avdejevku i Marjiinku. Sada rušenje te linije može biti ubrzano sa padom Severska. To bi značilo da Ukrajincima ostaje linija Konstantinovka - Družkovka - Kramatorsk, ali ona nema potrebnu širinu. Za Kijev je najfatalnije što se svi ti dobro utvrđeni gradovi - ako naši snažno udare na severu naprosto mogu zaobići".
       
To bi bilo zalaženje Ukrima iza leđa. Uklinjavanje između njihovih utvrđenja razvučenih između Slavjanska i Družkovke i Kijeva.

Putin jasan, pobeda Rusije je neminovna!

Foto: Reuters

Vladimir Putin je prilikom posete čuvenom vojnom koncernu „Almaz-Antej" i susreta posvećenog deblokadi Lenjingrada izjavio da je Pobeda Rusije u Ukrajini - neminovna.
 Svoj stav je ovako obrazložio: "Pobeda je neizbežna zahvaljujući jedinstvu i koheziji naroda Rusije, hrabrosti i herojstvu vojnika i radu vojno-industrijskog kompleksa. Svaka od ovih karika: industrija, stanje javnih finansija i socijalna sfera, uključujući i podršku porodicama vojnika koje zaslužuju posebnu pažnju države, i zdravstvo - sve to stvara osnovu za naš efikasan razvoj i pobedu.
Ruski lider je naglasio da postoje svi razlozi da se režim u Kijevu naziva nacističkim i da se vojskom pomogne ljudima koji sebe smatraju delom ruske kulture.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija