• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

18.01.2023

21:14

ZAPAD NE RAZUME ŠTA RUSIJA HOĆE SA IMENOVANJEM GERASIMOVA! Američki bezbednjak nema dilemu, Moskva sprema brutalan udarac!

Reuters

Vesti

ZAPAD NE RAZUME ŠTA RUSIJA HOĆE SA IMENOVANJEM GERASIMOVA! Američki bezbednjak nema dilemu, Moskva sprema brutalan udarac!

Podeli vest

Zapad pogrešno tumači kadrovska rešenja u Ruskoj Federaciji, gde je imenovan novi komandant ruskih snaga u zoni SVO. Ovo mišljenje je na svom Jutjub kanalu izneo američki obaveštajni veteran Skot Riter.

Pre izvesnog vremena se saznalo za imenovanje generala Valerija Gerasimova za komandanta trupa u Ukrajini. Na ovom mestu zamenio je Sergeja Surovikina. Prema Skotu Riteru, ova kadrovska rekonstrukcija je na Zapadu bila pogrešno shvaćena.

- Sergeja Surovikina, poznatog na Zapadu kao „general Armagedona", na mestu komandanta specijalne vojne operacije zamenio je Valerij Gerasimov, načelnik Generalštaba Ruske Federacije - primećuje veteran američke obaveštajne službe.

Na Zapadu je ova vest shvaćena kao svojevrsni signal da Ruska Federacija doživljava poteškoće u Ukrajini i pokušava da ispravi situaciju kadrovskim promenama. 

Skot Riter je primetio da su takvi zaključci veoma daleko od istine. U stvari, imenovanje Gerasimova ukazuje na to da je njegov prethodnik ispunio zadatke koji su mu dodeljeni.

Konkretno, Surovikin je stabilizovao situaciju u zoni borbenih dejstava, a takođe je ojačao ruske odbrambene linije. Ali što je najvažnije, Surovikin je pokrenuo stratešku kampanju za onesposobljavanje ukrajinske energetske infrastrukture.

- Sada je vreme da Rusija preduzme sledeći korak - rekao je američki stručnjak. 

Prema Skotu Riteru, imenovanje Gerasimova ne ukazuje na probleme Rusije, već na njenu spremnost da rešava zadatke većeg obima. Imenovanje Gerasimova će proširiti mogućnosti Rusije.

- Generali donose odluke, a štabovi dobijaju bitke. Poenta nije u tome da Rusija paniči, već da se sprema za pobedu - naveo je vojni analitičar.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17