• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

19.01.2023

09:58

SKANDAL U DAVOSU! Zelenski UDARIO po NEMCIMA, zbog "LEOPARDA" pred celim svetom ZAGRMEO NA BERLIN, ništa i od AMERIČKIH ABRAMSA?!

AP/Reuters/Fotomontaža

Vesti

SKANDAL U DAVOSU! Zelenski UDARIO po NEMCIMA, zbog "LEOPARDA" pred celim svetom ZAGRMEO NA BERLIN, ništa i od AMERIČKIH ABRAMSA?!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kritikovao je oklevanje Nemačke da odobri isporuku teških tenkova

„Postoje trenuci kada ne treba oklevati ili upoređivati, kada neko kaže „Isporučiću tenkove ako to uradi neko drugi“, rekao je Zelenski na video konferenciji održanoj tokom doručka na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

"Mislim da to nije dobra strategija"

Pritom je prokomentarisao medijske izveštaje da je Berlin spreman da odobri isporuku svojih tenkova Leopard ako SAD pristanu da isporuče napredne tenkove Abrams.

Prema američkim izvorima, Vašington bi trebalo da odobri Ukrajini oklopna vozila Strajker, ali nije zainteresovan za slanje sopstvenih tenkova, uključujući M1 Abrams.

„Mislim da to nije dobra strategija. Naš cilj je da oslobodimo celu teritoriju“, rekao je ukrajinski lider u video obraćanju.

Ukrajina će vratiti pod svoju kontrolu poluostrvo Krim, koje je Rusija anektirala 2014. godine, rekao je Zelenski. Zato je pozvao zapadne partnere da mu pošalju još oružja.

„Krim je naša zemlja, naša teritorija, naše more i naše planine. Dajte nam oružje i mi ćemo vratiti naše zemlje“, rekao je on.

Zapadni saveznici sastaće se u petak u američkoj vazdušnoj bazi u Nemačkoj kako bi ponudili više oružja Ukrajini.

„Mi nemamo vremena, svet nema vremena“

"Isporuka tenkova i protivvazdušne odbrane mora se desiti što je pre moguće. Mi nemamo vremena, svet nema vremena“, upozorio je Zelenski.

Fokus je posebno na Nemačkoj, koja ima pravo veta na svaku odluku o slanju tenkova Leopard, koji se nalaze širom Evrope u zemljama članicama NATO-a i smatraju se najpogodnijim za Ukrajinu.

Poljski predsednik Andžej Duda rekao je učesnicima Svetskog ekonomskog foruma u sredu da se plaši da Rusija priprema novu ofanzivu na Ukrajinu u roku od nekoliko meseci i da je zbog toga ključno pružiti dodatnu podršku vladi u Kijevu modernim tenkovima i projektilima. Poljska i Finska su već rekle da će poslati tenkove Leopard ako ih Nemačka odobri.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djurdja

pre 1 godinu

Zelenski razoruzava Evropsku uniju. Za koga on radi? Za SAD ili Rusiju

maestro

pre 1 godinu

ma covek trazi ..zahteva kao da mu je to dedovina jedan tenk kosta preko 5 miliona €

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija