• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index/kurir

22.01.2023

11:20

STRAVIČNO KRVOPROLIĆE! Napadač MITRALJEZOM POKOSIO ljude na proslavi KINESKE NOVE GODINE, desetine UBIJENIH I RANJENIH! (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

STRAVIČNO KRVOPROLIĆE! Napadač MITRALJEZOM POKOSIO ljude na proslavi KINESKE NOVE GODINE, desetine UBIJENIH I RANJENIH! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U Kaliforniji je došlo do masovne pucnjave, američki mediji pišu da ima žrtava

Incident se dogodio u Monterej Parku, koji se nalazi oko 13 km istočno od Los Anđelesa, nakon 22 sata po lokalnom vremenu u subotu. Do pucnjave je došlo na lunarnom novogodišnjem festivalu na kojem se okupilo više hiljada ljudi.

Policija je objavila da je poginulo najmanje deset osoba, piše AP, a prema nezvaničnim informacijama više od 16 je ranjeno nakon što je muškarac otvorio vatru. Za sada nije poznato šta se dogodilo sa napadačem.

Desetine hiljada ljudi okupilo se u subotu popodne na dvodnevnom festivalu, a on se smatra za jedan od najvećih u regionu.

Foto: Tanjug/AP

Seung Von Čoi, vlasnik restorana morske hrane koji se nalazi preko puta mesta gde se dogodila pucnjava, na aveniji Garvej, rekao je da su tri osobe uletele u njegov restoran i rekle mu da zaključa vrata, piše LA Tajms.

"Rekli su da je na mestu pucnjave čovek s puškomitraljezom. Napadač je kod sebe imao dosta municije, naveli su, i nakon što mu je ponestalo municije, ponovno je napunio pušku", rekao je Čoi.

Čoi je rekao kako veruje da se pucnjava dogodila u klubu koji se nalazi u blizini.

Džon (27), koji je odbio da novinarima otkrije svoje prezime, živi blizu mesta pucnjave. Kući je stigao oko 22 sata i čuo oko 4 ili 5 pucnja, rekao je. Sišao je u prizemlje oko 23:20 da vidi odakle pucnjava dolazi.

Foto: Tanjug/AP

Pucnjava se dogodila u plesnom klubu. U blizini se dogodila još jedna pucnjava

Masovna pucnjava dogodila se u plesnom klubu, potvrdio je Endru Mejer iz policije okruga LA.

Na pitanje postoji li neka druga lokacija, rekao je da je policija upoznata s još jednim incidentom u Alhambri u Kaliforniji, koji se nalazi Monterej Parka, kao i da se istražuje da li je taj događaj povezan s masovnom pucnjavom.

Na video-snimku na društvenim mrežama prikazane su policijske i vatrogasne jedinice koje su preplavile područje na aveniji Garvej. Povređene osobe su prebačene su u više bolnica na tom području. Napadač je u bekstvu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija