• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2023

08:32

KRAJ DRAME! Masovni UBICA sprečen da napravi NOVI MASAKR, policija pronašla MESTO gde se KRIO i zatekla JEZIV PRIZOR!

Tanjug/AP

Vesti

KRAJ DRAME! Masovni UBICA sprečen da napravi NOVI MASAKR, policija pronašla MESTO gde se KRIO i zatekla JEZIV PRIZOR!

Podeli vest

Osumnjičeni napadač izvršio je samoubistvo kada ga je opkolila policija, oko 12 sati nakon što je za vreme proslave Lunarne nove godine u Monterej Parku, u Los Anđelesu ubio 10 ljudi, a još 10 ranio, saopštile su vlasti u Kaliforniji

Naoružani napadač, 72-godišnji muškarac, pokušao je još jednom da upotrebi vatreno oružje u drugom klubu, samo nekoliko minuta nakon prve pucnjave u subotu uveče, ali vlasti su saopštile da su mu dvojica prolaznika otela oružje pre nego što je ispalio metak, a on je pobegao je sa tog mesta, prenosi Rojters.

Šerif okruga Los Anđeles Robert Luna identifikovao je osumnjičenog kao Huu Kan Trana, za koga je naveo da je upotrebio vatreno oružje u popularnom plesnom klubu među starijim posetiocima u Monterej Parku, 11 km istočno od centra Los Anđelesa.

Luna nije identifikovao nijednu od žrtava, ali je saopštio da je pogininulo pet muškaraca i pet žena koji imaju 50, 60 i više godina. Od još 10 povređenih u ovoj pucnjavi, sedam je bilo hospitalizovano do nedelje uveče, a najmanje jedna osoba nalazi se u kritičnom stanju, navodi britanska agencija. Istraga još nije uvrdila šta su motivi ovog zločina, naveo je Luna.

Nakon što je, kako tvrdi policija, Tran pucao u Monterej parku oko 22 sata u subotu, presreli su ga prolaznici u drugom plesnom klubu u susednom gradu Alhambra, oko 20 minuta kasnije.

"Mogu da vam kažem da je osumnjičeni ušao tamo, verovatno sa namerom da ubije još ljudi, a dvojica hrabrih sugrađana su odlučila da preduzmu akciju i razoružaju ga", rekao je policijski zvaničnik.

Šerif je saopštio da je Tran okrenuo pištolj ka sebi u nedelju i izvršio samoubistvo, kada je policija prišla belom kombiju koji je vozio u Toransu, oko 34 km od mesta pucnjave u plesnom studiju "Star balrum" u Monterej parku.

Policajci su čuli samo jedan pucanj iz kombija dok su se približavali, a zatim su se povukli i pozvali specijalce.

U Monterej Parku, gde se smrtonosni napada dogodio u trenutku kada je hiljade ljudi proslavljalo doček Lunarne nove godine, živi oko 60.000 stanovnika, a većina su azijatskog porekla, navodi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija