• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

23.01.2023

15:34

RUSI NAUČILI IZ SVOJIH GREŠAKA! Genijalnom TAKTIKOM melju SVE PRED SOBOM, novi REGRUTI ulivaju STRAH U KOSTI Kijevu, ako ih pošalju...

Tanjug/AP

Vesti

RUSI NAUČILI IZ SVOJIH GREŠAKA! Genijalnom TAKTIKOM melju SVE PRED SOBOM, novi REGRUTI ulivaju STRAH U KOSTI Kijevu, ako ih pošalju...

Podeli vest

Ruska vojska je izvukla zaključke iz grešaka napravljenih u početnoj fazi vojne kampanje, izjavio je zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, general-major Vadim Skibicki

Skibicki je otkrio šta je bila najveća greška Oružanih snaga Ruske Federacije prilikom ulaska na ukrajinsku teritoriju u februaru prošle godine.

„Rusi su u februaru ušli u kolonama bez ikakvog pokrića, bez organizovanog sistema protivvazdušne odbrane, a mi smo uništili sve što je išlo za Kijev, upravo u tim kolonama. Sada su shvatili da ih ovde niko neće dočekati cvećem. Što se više borimo, oni donose više zaključaka. Sada grade jasniji sistem kontrole duž cele linije fronta, to možemo jasno videti“, rekao je Skibicki.

On kaže da Rusi menjaju taktiku upotrebe svojih jedinica.

„Ako su pre godinu dana to bili oklopni transporteri, bataljoni, taktičke grupe, sada su se vratili na klasičnu šemu – brigada, puk, bataljon. Počeli su da stvaraju jurišne odrede, koji broje od 140-160 ljudi. Takvi odredi uključuju mehanizovane jedinice, tenkove, artiljeriju, minobacače, protivtenkovsko oruđe – kako bi se probili u određene oblasti upravo zahvaljujući jurišnim akcijama“, rekao je general.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Rusije pokušavaju da izvedu jurišna dejstva nakon moćnih artiljerijskih udara koje uništavaju odbrambene položaje ukrajinaca.

Određene promene su takođe napravljene u upotrebi krstarećih raketa od strane Rusije.

„Svaki put biraju se različite linije lansiranja, druge rute avijacije. Pokušavaju da zaobiđu našu PVO, znaju u kojim oblastima je jaka, u kojima nije baš dobra. Sve su to pravi primeri kako neprijatelj uči kroz ovaj rat. Što se borba duže nastavlja, neprijatelj stiče više iskustva. A pretnja je da se njihovi sadašnji mobilisani regruti već razlikuju od onih koji su došli na našu teritoriju u oktobru“, zaključio je Skibicki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija