• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index/bbc

24.01.2023

22:09

"HEROJ SOLEDARA" U OPASNOSTI?! Prigožin progovorio o MOGUĆEM ATENTATU, pozvao CIA na OBRAČUN - "AKO MI SE OBRATE..."

Tanjug/AP

Vesti

"HEROJ SOLEDARA" U OPASNOSTI?! Prigožin progovorio o MOGUĆEM ATENTATU, pozvao CIA na OBRAČUN - "AKO MI SE OBRATE..."

Podeli vest

Kremlj je u utorak saoštio da bi se šef grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin uskoro mogao naći na meti atentatora

Iako brojni zapadni mediji izveštavaju o tome da je Prigožin razbesneo mnoge bliske Putinove saveznike svojim potezima u Ukrajini, portparolj Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi Prigožin zapravo trebao da se čuva od vlastiu Kijevu.

"To je više pitanje za bezbednosne službe. Ali što se tiče pokušaja atentata, Ukrajina je umešana i u pokušaje atentata i u apsolutno monstruozno ubistvo. Setimo se pokušaja atentata koji su se dogodili, setimo se ubistva Darije Dugine i tako dalje. Umešanost kijevskog režima u takve pokušaje ubistva je očigleda, pa zato postoji opasnost za naše građane", rekao je Peskov novinarima na pitanje o mogućem atentatu

"Zelenski je atentat dogovorio s CIA"

Tvrdnja o atentatu na Prigožina došla je od Vladimira Rogova, član Administrativnog saveta Zaporoške oblasti.

"Jedan od zahteva koje je Zelenski postavio tokom sastanka sa šefom CIA bilo je i ubistvo šefa "Vagnera", Prigožina", rekao je Rogov ruskim državnim medijima ne navodeći odakle mu takva informacija. On je izjavio da bi atentat na Prigožina bio "više nego logičan".

O sumnjama na pripremu atentata se oglasio i Prigožin. On takođe veruje da su se ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i šef CIA Vilijam Barns navodno sastali kako bi razgovarali o atentatu na njega.

Prigožin je preko svoje službe za medije rekao da bi njegovo ubistvo bilo jako dobra ideja.

"Slažem se da je vreme da eliminišemo Prigožina. Ako mi se obrate, sigurno ću pomoći", rekao je šef "Vagnera"

Ko je Jevgenij Prigožin?

Jevgenij Prigožin (62) prvi put se proslavio kao vlasnik ketering kompanija i restorana i kao snabdevač hranom i pićem zvaničnih događaja u Kremlju.Jedna od njegovih najslavnijih fotografija je ona na kojoj služi hranu ruskom predsedniku. Naknadno je dobio nadimak „Putinov kuvar“.

I Jevgenij Prigožin i Vladimir Putin su iz Sankt Peterburga, drugog najvećeg grada u zemlji i znaju se odavno, možda još od devedesetih, dok je Putin radio u kabinetu gradonačelnika Sankt Peterburga i svraćao u Prigožinov restoran, popularan među lokalnim zvaničnicima.

Foto: AP/Photo

Jevgenij Prigožin i Vladimir Putin

Mnogo godina je Jevgenij Prigožin negirao veze sa paravojnom grupom Vagner, pa čak i tužio one koji su tvrdili da ju je on osnovao.

U septembru 2022. godine, šest meseci od početka ruske invazije na Ukrajinu, Jevgenij Prigožin je najednom priznao da je osnovao Vagner jer se pokazalo da je to jedna od efikasnijih ruskih jedinica u ratu.

„Svojeručno sam čisto staro oružje, svojeručno sam birao pancire i pronašao specijaliste koji su mogli da mi pomognu sa ovim. Od tog trenutka, 1. maja 2014. godine, rođena je grupa patriota, koja je kasnije dobila ime bataljon Vagner“, izjavio je Prigožin preko svoje pres službe, koja je ovu izjavu potvrdila za Rojters.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija