• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

27.01.2023

13:15

OVA SUDBINA ČEKA "LEOPARDE" I "ABRAMSE"?! Rusko ministarstvo odbrane: Masovnim raketnim napadima sprečena isporuka NATO naoružanja na front!

Tanjug/AP

Vesti

OVA SUDBINA ČEKA "LEOPARDE" I "ABRAMSE"?! Rusko ministarstvo odbrane: Masovnim raketnim napadima sprečena isporuka NATO naoružanja na front!

Podeli vest

Oružane snage Rusije izvele su 26. januara masovni raketni napad visoko preciznim oružjem i bespilotnim letelicama na ukrajinske energetske objekte, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije


Energetski sistemi koji su bili meta napada ruske vojske obezbeđivali su funkcionisanje preduzeća odbrambeno-industrijskog kompleksa i transportnog sistema Ukrajine.

Kako je precizirano, pogođeni su svi predviđeni objekti i ciljevi su ostvareni. Usled napada je poremećen prevoz oružja i municije na front, uključujući NATO naoružanje, a takođe je narušen je rad proizvodnih pogona preduzeća za remont vojne tehnike ukrajinskih trupa.

U pravcu Kupjanska i Krasnog Limana za dan je likvidirano preko 70 ukrajinskih vojnika, a uništen je i artiljerijski sistem američke proizvodnje M-777.

Ruska vojska je u pravcu Donjecka za dan likvidirala preko 80 ukrajinskih vojnika, a uništena je i vojna tehnika američke proizvodnje.

U pravcu Hersona uništen je ukrajinski sistem „grad“, artiljerijski sistem američke proizvodnje M-777 kao i skladište municije.

U delu fronta Južno-Donjeck i u pravcu Zaporožja grupa snaga „Istok“ Oružanih snaga Rusije tokom ofanzive je zauzela nove odbrambene linije. Ukrajina je za dan izgubila do 65 vojnika.
Ruski sistemi PVO za dan su oborili ukrajinski jurišni avion Su-25, 11 bespilotnih letelica i 14 projektila ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača „oljha“, „uragan“ i „hajmars“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija