• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

30.01.2023

20:00

TRAMP JASAN, MOGU DA ZAVRŠIM RAT U UKRAJINI ZA 24 SATA! HOĆE PONOVO U BELU KUĆU! I Bajden najavio da želi novi mandat na čelu SAD!

Informer/Fotomontaža

Vesti

TRAMP JASAN, MOGU DA ZAVRŠIM RAT U UKRAJINI ZA 24 SATA! HOĆE PONOVO U BELU KUĆU! I Bajden najavio da želi novi mandat na čelu SAD!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da je mogao da spreči rat između Rusije i Ukrajine da je prošle godine bio na mestu šefa države. Prema njegovim rečima, njegova ličnost na mestu predsednika nije dozvolila da se ovaj rat rasplamsa.

- Kao što sam ranije rekao, ovo (ruska invazija na Ukrajinu - Bi-Bi-Si) se nikada ne bi dogodilo. Rusija nikada ne bi izvršila invaziju, Putin nikada, nikada, ne bi izvršio invaziju - rekao je Tramp obraćajući se svojim pristalicama u Nju Hempširu, gde je održao prvi miting u kampanji koju je najavio pre nekoliko meseci.

Tramp je rekao da i sada može da reši ovu krizu za 24 sata.

Prema njegovim rečima, ono što se dogodilo je apsolutno strašno.

- Gradovi su sravnjeni sa zemljom. Ljudi, to je u milionima. Mogli bi biti milioni više. Ko zna kada je čitav grad bombama zbrisan sa lica zemlje?"

Tramp je i ranije govorio o sukobu u Ukrajini. Prošlog četvrtka, u objavi na društvenoj mreži Truth Social, napisao je da bi snabdevanje Ukrajine tenkovima moglo na kraju dovesti do nuklearnog rata. Tramp je rekao da se ruski rat protiv Ukrajine može i treba okončati mnogo brže, ali nije ulazio u detalje, kako on to vidi.

Tramp, koga su njegovi protivnici tokom predsedničkog mandata optuživali da nije dovoljno strog prema Rusiji i Vladimiru Putinu, više puta je kritikovao Bajdenovu administraciju zbog njenih postupaka u pomaganju Ukrajini u prošlosti.

Istovremeno, i aktuelni predesednik SAD Džozef Bajden najavljuje ponovnu kandidaturu za predsednika te zemlje 2024. godine.

Kako prenosi Glas Amerike, zvaničnici Bele kuće i Demokratske stranke kažu da je gotovo izvesno da će se Bajden  ponovo kandidovati.

Glas navodi i da ako se Bajden ne kandiduje za reizbor ili bude izbačen iz borbe zbog zdravstvenih problema, kao glavni kandidat se uzima demokratski guverner Kalifornije Gevin Njusom.

Kada je reč o republikanskim kandidatima, protivkandidati Donaldu Trampu su guverner Floride Don DeSantis i guverner Virdžinije Glen Jankin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17