• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

03.02.2023

09:01

(VIDEO) DŽINOVSKI OBJEKAT LETI IZNAD AMERIKE, UZBUNA U PENTAGONU! Došao iz pravca Aljaske i lebdeo iznad "osetljive lokacije", lovci spremni, ali zbog jedne stvari ne usuđuju se da ga obore!

Printskrin Tviter

Vesti

(VIDEO) DŽINOVSKI OBJEKAT LETI IZNAD AMERIKE, UZBUNA U PENTAGONU! Došao iz pravca Aljaske i lebdeo iznad "osetljive lokacije", lovci spremni, ali zbog jedne stvari ne usuđuju se da ga obore!

Podeli vest

Zvaničnici vojske SAD saopštili su da veruju da je sumnjivi "balon za nadzor" primećen kako leti iznad savezne države Montana i da sumnjaju da pripada Kini


Objekat je leteo iznad Aleutskih ostrva, Aljaske i kroz Kanadu pre nego što se u sredu pojavio iznad grada Bilingsa u Montani, rekli su zvaničnici, prenosi Bi-Bi-Si.

Visoki zvaničnik odbrane koji je želeo da ostane anoniman rekao je da je vlada pripremila borbene avione, uključujući F-22, za slučaj da Bela kuća naredi da se objekat obori. Dodaje da je predsednik SAD Džozef Bajden upoznat sa situacijom.

Najviši vojni zvanilnici, uključujući ministra odbrane SAD Lojda Ostina i šefa Združene komande vojske SAD generala američke vojske Marka Milija, sastali su se u sredu kako bi procenili nivo pretnje.

Kako je zvaničnik rekao, odlučeno je da se balon ne obara zbog opasnosti da bi krhotine mogle da predstavljaju opasnost za ljude na zemlji.

 

 

U Montani, jednoj od najmanje naseljenih država u SAD, nalazi se jedan od tri nuklearnih silosa SAD, u vazduhoplovnoj bazi Malmstrom. Zvaničnici su naveli da je "balon za nadzor" leteo iznad osetljivih lokacija radi prikupljanja informacija.

Kina zasad nije komentarisala ovaj incident.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deda

pre 1 godinu

Jos jedan Racak, kroz njihov sistem nadzora ne moze ni muva da prodje tek balon...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17