• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.02.2023

00:15

ŠOK ISPOVEST UKRAJINACA KOJI SU SE BORILI PROTIV VAGNERA KOD BAHMUTA! Nadiru kao zombiji, mitraljezac upuca jednog, on ne staje, pada tek kad...

AP PHOTO

Vesti

ŠOK ISPOVEST UKRAJINACA KOJI SU SE BORILI PROTIV VAGNERA KOD BAHMUTA! Nadiru kao zombiji, mitraljezac upuca jednog, on ne staje, pada tek kad...

Podeli vest

Taktika vagnerovaca je da u prvom talasu šalje nove regrute koji su tek izašli iz ruskih zatvora, navodi CNN

Ukrajinski vojnici Andrij i Borisič, koji već nedeljama žive u bunkeru ukopanom u ledenu zemlju i osvetljenom samo svećom u polju severozapadno od grada Bahmuta, ispričali su za CNN kako su preživeli napad ruskih plaćenika iz "Vagner grupe", koji im je izgledao kao najezda zombija.

- Borili smo se oko deset sati i to ne u talasima, već neprestano. Bilo je oko 20 naših vojnika i oko 200 njihovih. Delovalo je kao da ne prestaju da nadiru - kazao je Andrij izveštaču američke televizije i dodao da su im se kalašnjikovi toliko pregrevali od neprestane upotrebe da više nisu mogli da ih drže i morali su sve vreme da ih menjaju.

CNN navodi da je taktika vagnerovaca da u prvom talasu šalje nove regrute koji su tek izašli iz ruskih zatvora. Navodi se da su oni slabo istrenirani i opremljeni, a većina njih se nada da će uspeti da prežive šestomesečni ugovor s Vagnerom i vrate se kući umesto u zatvor.

- Naprave grupu od oko deset vojnika, osvoje 30 metara, a potom počnu da se ukopavaju da bi zadržali poziciju. Zatim stiže druga grupa, koja osvaja narednih 30 metara. Tako se, korak po korak, trude da napreduju, dok usput gube ogroman broj ljudi - naveo je ukrajinski borac.

On je naveo da tek kada je prvi talas iscrpljen ili slomljen, vagnerovci šalju iskusnije plaćenike, često s bokova, da bi zauzeli ukrajinske položaje.

- Naš mitraljezac je skoro poludeo dok je pucao u njih. Rekao je: "Znam da sam ga upucao, ali on ne pada, tek nakon nekog vremena, kada valjda iskrvari, samo padne dole - ispričao je Andrij.

On je borbu uporedio s filmom o zombijima.

- Penju se na leševe svojih drugova, gaze po njima. Deluje da najverovatnije dobijaju neku drogu pre juriša - rekao je Andrij.

On je naveo da su se Ukrajinci borili do poslednjeg metka i granate, da su ih vagnerovci opkolili, a u rovovima je ostalo živo svega nekoliko branilaca. I kada su mislili da je sve izgubljeno, plaćenici su se povukli, a Ukrajinci pretpostavljaju da se to desilo zbog loše koordinacije napada s regularnom ruskom vojskom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miro

pre 1 godinu

Opšte je poznato kakvi su zločinci i zlikovci,licemeri i podlaci OIT-i i njihovi mediji. Setimo se 2003 g. kada je OIT-ov majmun držao epruvetu sa prahom navodnim dokazom za napad na Irak. SNN je među prvima objavila snimak i podržala agresiju na Irak. Samo teška budala može verovati fašistima i njihovim medijima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija