• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mirrorr.co.uk

04.02.2023

18:00

VAGNER GRUPA 'U MUTNOM DOGOVORU' SA KINESKIM ŠPIJUNIMA SPREMA ŠOK ZA UKRAJINCE?! Miror iskopao "obaveštajni izveštaj": Rusija na ovu kartu sada baca sve što ima!

Printskrin Youtube/The Military TV

Vesti

VAGNER GRUPA 'U MUTNOM DOGOVORU' SA KINESKIM ŠPIJUNIMA SPREMA ŠOK ZA UKRAJINCE?! Miror iskopao "obaveštajni izveštaj": Rusija na ovu kartu sada baca sve što ima!

Podeli vest

"Zloglasni plaćenici ruske grupe Vagner tajno razvijaju 'dronove rojeva' u mračnom dogovoru o naoružanju sa kineskim špijunima", otkriva britanski Miror

 

Bespilotne letelice napunjene eksplozivom bile bi raspoređene u velikom broju, sa ciljem da uništavaju višestruke mete, civilne i vojne. Moskovski projekat roja ubica uključivao je tajne sastanke kineskih sajber stručnjaka, Vagner grupe i špijuna iz obe zemlje, pišu Britanci.

To je u suprotnosti sa tvrdnjama Pekinga da nije umešan u rat u Ukrajini koji postaje sve više mutan sukob između Zapada i Istoka, navodi Miror.

Više od 2.500 dronova DJI Mavic2 u stilu helikoptera isporučeno je iz Pekinga u Moskvu u mutnom dogovoru između Vagnerovih oficira, moskovskih tajni krugova i špijunskih mreža Pekinga, tvrdi britanski tabloid, pojašnjavaući da su se moskovski planovi za visokotehnološke bespilotne letelice pojavili kada su ukrajinske snage stigle u Veliku Britaniju kako bi tamo prošle intenzivnu obuku o upravljanju tenkovima "čelendžer II".

Obaveštajni izveštaj koji je pregledao Dejli Miror otkriva: "Grupa pokušava da razvije platformu roja za koordinisanu autonomnu orkestraciju dronova koristeći 2.500 letelica nedavno dostavljenih iz Kine.

"Kanal komunikacije između vagnerovaca i Kine nalazi se u dve skrivene mreže, jednoj u Rusiji i jednoj u Kini", tvrdi britanski list, dodajući da su "odgovorne za tajne pošiljke ratnog materijala koji se koristi protiv Ukrajine, bez obzira na to koliko Kinezi to poriču".

Upotrebom veštačke inteligencije mogao bi da se pokrene roj dronova, od kojih bi odbrana bila mnogo teža. Mrežu rojeva čini veliki broj vazdušnih robota vođenih veštačkom inteligencijom koji mogu zajedno da jurišaju na cilj. On bi mogao da bude dvostruk - ili da izazove maksimalno uništenje ili da stvori masovni vazdušni špijunski prsten koji može istovremeno artiljeriji i kontrolorima vazdušnih napada da šalje podatke o ciljevima.

Miror na kraju citira neimenovanog stručnjaka za oružje: "Ova tehnologija bespilotnih letelica je u centru nove trke u naoružanju – a Rusija na nju baca sve što ima". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srecko

pre 1 godinu

Da li je ovo moguce da zapad optuzuje svakog a oni salju sve vrste oruzja i jos se hvale.Zemlja treba da se unisti a ko ostane da prica.

ludisrbi021

pre 1 godinu

ВАГНЕРИ НИСУ ЗЛОЧИНЦИ ОНИ СУ ХЕРОЈИ!!!

Čarapan

pre 1 godinu

A isporuka oružja Ukrajni je bistar dogovor.SAD i EU mogu da se dogovaraju a Rusija nesme sa nikog jel ako se dogovara onda je to mutna rabota

Ruska salata

pre 1 godinu

Tito je rekao NJET Rusima i isterao ih zemlje i ratova sa njima od 1948-1953, da ne bi gledali RUSKU CIZMU i RUSKU okupaciju. Ovi povampireni Inforbirovci- Rusofili-Putinofili Srbiju doborvoljno stavljaju pod status ruskog roba, i slusaju KGB sta da rade.To su naši Ruski KMETOVI.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija