• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/CNN

04.02.2023

21:46

"NAREDIO SAM PENTAGONU DA JE OBORE ŠTO PRE"! Oglasio se Bajden nakon rušenja kineske letelice

Tanjug/AP

Vesti

"NAREDIO SAM PENTAGONU DA JE OBORE ŠTO PRE"! Oglasio se Bajden nakon rušenja kineske letelice

Podeli vest

Predsednik Amerike Džo Bajden rekao je da je misija obaranja sumnjivog kineskog špijunskog balona kod istočne obale u subotu bila uspešna i da je naredio Pentagonu da obori letelicu s neba čim to bude bezbedno.

- U sredu, kada sam obavešten o balonu, naredio sam Pentagonu da ga obori što je pre moguće - rekao je predsednik novinarima u Hagerstaunu u Merilendu.

- Odlučili su, bez nanošenja štete nikome na zemlji, odlučili su da je najbolje vreme da to urade kada je prešla vodu... . Uspešno su ga oborili i želim da pohvalim naše avijatičare koji su too uradili- dodao je predsednik.

Upitan da li je to bila preporuka njegovog tima za nacionalnu bezbednost, Bajden je ponovio: "Rekao sam im da ga obore. Rekli su mi da sačekamo najbezbednije mesto za to."

Američki državni sekretar Antoni Blinken "jasno je stavio do znanja" u svom razgovoru sa najvišim kineskim diplomatom Vang Jijem u petak ujutro da SAD "zadržavaju pravo da preduzmu bilo koju akciju koju smatramo prikladnom da zaštiti naše interese", rekao je visoki zvaničnik američke administracije za CNN u subotu.

Američki vojni zvaničnici oborili su u danas popodne špijunski balon kod istočne obale, iznad Atlantskog okeana u blizini Karoline.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

ti si nekom naredio dementni idiote ,pa ti ni svom k ne mozes da naredis da piski a ne pentagonu

Marcco

pre 1 godinu

Sada je i stratosfera njihova? Jel to znači da Rusi i Kinezi mogu da obaraju američke letilice u stratosferi?

Atlija Milorad

pre 1 godinu

Bravo,bravo oborili balon - zamisli sila.

Mane

pre 1 godinu

Ti baloni su spori i glomazni -lako uoćljivi.Zamislite dron manjih dimenzija koji može da zauzme stacionaran položaj na toj visini ili da se kreće oko 200 m/s.Takav dron bi bio neoboriv čak i za amere.Sa njim je moguća špijunaža ali i borbena dejstva.P..... j.. v... ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija