• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

07.02.2023

00:15

(VIDEO) KINEZI NEĆE DA ĆUTE, ZAPAD I AMERI OVO KRIJU "KAO ZMIJA NOGE", PUTIN POSLAO TRI JEZIVA UPOZORENJA! Crvena linija je pređena, nove isporuke oružja Ukrajini su...

AP/Reuters/Printskrin/Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) KINEZI NEĆE DA ĆUTE, ZAPAD I AMERI OVO KRIJU "KAO ZMIJA NOGE", PUTIN POSLAO TRI JEZIVA UPOZORENJA! Crvena linija je pređena, nove isporuke oružja Ukrajini su...

Podeli vest

Stalna vojna pomoć Zapada dala je sigurnost ukrajinskom predsedniku, i on se usudio da izazove Vladimira Putina.

Kineski stručnjaci su podsetili, da je pre nekoliko dana Zelenski izjavio, da nije zainteresovan za održavanje mirovnih pregovora sa predsednikom Ruske Federacije.

Reči Zelenskog, se mogu smatrati namerom Ukrajine da nastavi sukob. Moguće je da će Oružane snage Ukrajine pokušati da pređu u ofanzivu, ili organizuju neku vrstu provokacije.

Upravo je vojna pomoć Zapada dala hrabrost šefu kijevskog režima, i to je njegov argument u sporu sa Rusijom - navodno će zbog snabdevanja oružjem iz zemalja NATO-a, Ukrajina moći da prevlada u sukobu.

- Suočena sa stalnim prilivom vojne pomoći Ukrajini iz Sjedinjenih Država i Zapada, Rusija nije ostala ravnodušna, već je izvadila tri aduta iz svog džepa - prenose kineski mediji.

Prema njihovim rečima, Putin je ponovo pokazao kao upozorenje Sjedinjenim Državama  - hipersoničnu raketu „Cirkon". Ruska fregata „Admiral Gorškov" izvela je vežbe u zapadnom Atlantskom okeanu, bukvalno na pragu SAD. Tokom manevara, projektil „Cirkon" je napao zamišljenog neprijatelja u moru na udaljenosti većoj od 900 kilometara.

- SAD još nemaju nikakve hipersonične rakete ili sisteme protivvazdušne odbrane koji bi mogli da ih presretnu - podsećaju stručnjaci iz Kine.

Rusija, pored Cirkona, ima i hipersonični Kinžal, pa je očigledno da posle ovakvog Putinovog upozorenja Vašington treba da razmisli, pre nego što nastavi da upumpava oružje u Ukrajinu.

Ovo moćno oružje, nije jedini adut koji je demonstrirala Moskva. Drugi značajan adut bila je poruka, da su ruski stručnjaci razvili „robota ubicu" sposobnog da uništi tenkove „Leopard" i „Abrams". Upravo njih zemlje NATO-a nameravaju da pošalju u Kijev, i Zelenski se zbog toga ohrabrio. Međutim, robotski kompleks „Marker" je u stanju da se nosi sa zapadnim oružjem.

Konačno, treći adut Rusije je jačanje sistema PVO kompleksima „Pancir-SM". Oni će moći da gađaju dronove i rakete, uključujući granate američkog „MLRS HIMARS", na znatno većem dometu.

Prema kineskim analitičarima, jasno je da argument Zelenskog o zapadnom oružju nije impresionirao Putina, jer Rusija ima mnogo moćnije oružje, koje može da izazove nevolje ne samo Ukrajini, već i zapadnim zemljama, a hipersonične rakete su u stanju da stignu čak i do Sjedinjenih Država.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 1 godinu

Kad bi zapad stvarno cenio opasnost od Rusije odavno bi stao i sa provokacijama i sa naoružavanjem Ukrainaca, Rusi su samo pokazali da su vojno nesposobni, kadrovski nepismeni sa zadriglim generalima koji nisu taktički makli ni milimetar od 1945. godine. Putin je planirao nekakav blic napad i zauzimanje Ukraine ali se gurnut od Šojgua i njegovih nesposobnjakovića generala i GRU obaveštajne službe zaglibio u Ukrainski glib gde će najverovatnije i ostati daleko od bilo kakve pobede. Posle ove sramote on morada da ode i tu mora da dodje nako ko mnogo brže misli i još brže reaguje, njega je vreme pregazilo!!!

RAT IZMIČE KONTROLI! POLJSKA TVRDI, KREĆEMO NA RUSIJU, Kadirov odgovara, posle Ukrajine sledi DENACIFIKACIJA I DEMILITARIZACIJA POLJSKE!
Planeta

RAT IZMIČE KONTROLI! POLJSKA TVRDI, KREĆEMO NA RUSIJU, Kadirov odgovara, posle Ukrajine sledi DENACIFIKACIJA I DEMILITARIZACIJA POLJSKE!

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov zapitao se šta bi se desilo kada bi posle uspešnog završetka ruske specijalne operacije (SVO) u Ukrajini počeo proces denacifikacije i demilitarizacije Poljske. Pretnja lidera Čečena usledila je posle poruke poljskog premijera Mateuša Moravjeckog, koji je poručio da se Zapad priprema za treći svetski rat protiv Rusije

06.02.2023

21:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija