• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/alo

09.02.2023

09:08

"UGUŠIĆETE SE SLOVENSKOM KRVLJU!" Evroposlanik ZAGRMEO na lidere EU, poručio Zapadu da ZABORAVI na PORAZ RUSIJE - "SPREMAJTE PLAN B..."

AP/Printscreen/Fotomontaža

Vesti

"UGUŠIĆETE SE SLOVENSKOM KRVLJU!" Evroposlanik ZAGRMEO na lidere EU, poručio Zapadu da ZABORAVI na PORAZ RUSIJE - "SPREMAJTE PLAN B..."

Podeli vest

Evroposlanik i lider Slovačke patriotske stranke Miroslav Radačovski održao je žestok govor u Evropkom parlamentu, upozorivši Zapad da će se „ugušiti u slovenskoj krvi“

Bivši sudija, koji je od 2019. poslanik u Evropskom parlamentu, govorio je pre nekoliko dana o ratu u Ukrajini, za koji je rekao da je - rat protiv Slovena.

On je konstatovao da niko ne govori o miru, već samo o dodatnom naoružavanju Ukrajine, upitavši da li postoji plan B ukoliko Rusija ne izgubi rat, kao što se uporno na Zapadu tvrdi.

- U vezi sa samitom EU-Ukrajina, imam pragmatično pitanje: svi ste uvereni da ćemo zajedno sa SAD pobediti Rusiju. Ali da li imamo i alternativu B?  A šta ako ne pobedimo Rusiju? Do sada u istoriji nikome to nije uspelo. Šta će se dalje dešavati? Kao Slovak i Sloven, želim da pitam naše zapadnoevropske prijatelje: vaši očevi i dedovi su ubili oko 20 miliona Slovena - Rusa, Ukrajinaca, Belorusa, Srba… i kao bonus šest miliona nevinih Jevreja u borbi protiv Rusije tokom Drugog svetskog rata - žetoko je počeo slovački evroposlanik, da bi nastavio u još žešćem tonu.

- Šta mislite, koliko će Ukrajinaca i Rusa biti ubijeno pre nego što se ovaj rat završi?  Ali verovatno vas nije briga. To jednostavno imate u genima. Prestanite sa ludilom, jer ćete se na kraju ugušiti tom slovenskom krvlju! Pregovarajmo o prekidu neprijateljstava, pregovarajmo o miru!  A izgovori - Hitler, Putin, Napoleon - neprihvatljivi su.  U suprotnom, svi ćemo se međusobno poubijati, kao zečevi - zaključio je Radačovski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Duda

pre 1 godinu

Neka si im rekao, i to nakojem mestu, to treba stalno ponavljati. Nikada nece moci unistiti Slavene. Tvrd smo mi narod, ojacali smo kroz golgotu kroz koju stalno prolazimo. Dzaba vam je.!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija