• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

09.02.2023

10:43

POČELO JE! Amerikanci pišu o VELIKOJ RUSKOJ OFANZIVI, SATELITSKI snimci POTRVRĐUJU najgore SUMNJE Kijeva, 3 MOĆNE divizije PROBIJAJU FRONT!

Reuters/AP/ISW/Google Maps/Fotomontaža

Vesti

POČELO JE! Amerikanci pišu o VELIKOJ RUSKOJ OFANZIVI, SATELITSKI snimci POTRVRĐUJU najgore SUMNJE Kijeva, 3 MOĆNE divizije PROBIJAJU FRONT!

Podeli vest

Američki insitut za proučavanje rata objavio je da su ruske snage započele novu veliku ofanzivu u Lugansku

"Ruske snage ponovno su preuzele inicijativu u Ukrajini i započele svoju sledeću veliku ofanzivu u Luhanskoj oblasti", piše institut.

Tempo ruskih operacija duž linije Svatovo-Kremena u Luganskoj oblasti značajno se povećao tokom prošle nedelje, a ruski izvori naširoko izveštavaju da se konvencionalne ruske trupe napadaju ukrajinske obrambene linije i napreduju duž granice Harkovsko-Luganske oblasti, posebno severozapadno od Svatova u blizini Kupjanska i zapadno od Kremene, pišu analitičari.

"Geolocirani snimci potvrdili su ruske uspehe u području Dvorične severozapadno od Svatova. Čini se da je ruska komanda u potpunosti angažovala elemente nekoliko konvencionalnih divizija u odlučujućim ofanzivnim operacijama duž linije Svatovo-Kremena", tvrdi institut.

Elementi nekoliko pukova 144. i 3. motorizovane divizije (20. kombinovana armija, Zapadna vojna oblast) i pukovi 90. tenkovske divizije (Središnja vojna oblast), potpomognuti elementima 76. vazdušno-desantne divizije i neodređenim elementima Južne vojne oblasti, sprovode ofanzivne operacije duž cele linije Svatovo-Kremena i navodno napreduju protiv ukrajinske obrane, dodaju analitičari.

"Predanost značajnih elemenata najmanje tri glavne ruske divizije ofanzivnim operacijama u ovom sektoru ukazuje na to da je ruska ofanziva počela, čak i ako ukrajinske snage za sada sprečavaju da ruske snage da osiguraju značajne dobitke", zaključuje se u izveštaju.

Juče je glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, tokom zajedničke konferencije s američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, upozorio da Moskva sprema nove velike ofenzive. Dok američki Institut za proučavanje rata tvrdi da je ofanziva već počela. ministarstvo obrane procjenjuje da velike ruske ofenzive neće biti zbog loših vremenskih prilika i dubokog blata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija