• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.02.2023

22:15

TRAMPOVA PIROVA POBEDA! Nakon dvogodišnjeg hlađenja ponovo u sedlu! Ne sme da napravi pogrešan korak, u suprotnom...

AP/Photo

Vesti

TRAMPOVA PIROVA POBEDA! Nakon dvogodišnjeg hlađenja ponovo u sedlu! Ne sme da napravi pogrešan korak, u suprotnom...

Podeli vest

Nalozi bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa na Fejsbuku i Instagramu su ponovo aktivirani, saopštila je kompanija Meta u čijem vlasništvu su ove dve društvene mreže

Kompanija Meta, u čijem su vlasništvu društvene mreže Instagram i Fejsbuk, vratila je bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu pristup tim platformama, nakon dvogodišnje suspenzije zbog nereda na Kapitol hilu 6. januara 2021. godine, potvrdio je danas portparol Mete Endi Stoun.

Meta je u januaru saopštila da će ukinuti Trampovu suspenziju "u narednim nedeljama" i da će uvesti novu oštriju suspenziju, ako Tramp ponovo prekrši politiku Fejsbuka ili Instagrama, prenosi Rojters.

Vraćanje pristupa Trampu društvenim mrežama dolazi uoči njegove moguće predsedničke kampanje na izborima za predsednika Sjedinjenih Američkih Država 2024. godine.

Foto: AP/Photo

Donald Tramp

Nik Kleg, predsednik za globalne poslove u kompaniji Meta, rekao je ranije da je kompanija utvrdila da Tramp više nije "ozbiljan rizik po javnu bezbednost" i da su postavili "zaštitne ograde" za njegov povratak na društvene mreže.

Suspenzija je prvobitno uvedena nakon nereda na Kapitolu koji su se dogodili 6. januara 2021. godine, kada je kompanija odlučila da Trampa na neodređeno vreme udalji sa društvenih mreža.

Odluka da Trampovi nalozi budu ukinuti izazvala je reakcije širom političkog spektra, pogotovo što je to bio prvi put da je aktuelnom američkom predsedniku zabranjen pristup Fejsbuku. U to vreme, Trampu su bili zabranjeni i nalozi za zabranjeni nalozi na Tviteru, Jutjubu i Snepčetu.

Iako je Tviter vratio Trampov nalog, bivši predsednik ga više ne koristi, pa nije objavljivao ništa na toj platforme od suspenzije.

Nakon najave o vraćanju naloga, Tramp je prekorio Fejsbuk i matičnu kompaniju Meta što su ga uopšte zabranili.

"Fejsbuk, koji je izgubio milijarde dolara na vrednosti od uklanjanja sa platforme vašeg omiljenog predsednika, mene, upravo je objavio da vraćaju moj nalog", rekao je Tramp. "Tako nešto više nikada ne bi trebalo da se desi aktuelnom predsedniku, ili bilo kome drugom ko nije zaslužio odmazdu", poručio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17