• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

10.02.2023

07:16

RUSI TVRDE, ČITAVE JEDINICE UKRAJINSKE VOJSKE PRELAZE NA RUSKU STRANU! Ako je ovo tačno, Kijev je u velikom problemu!

Tanjug/AP

Vesti

RUSI TVRDE, ČITAVE JEDINICE UKRAJINSKE VOJSKE PRELAZE NA RUSKU STRANU! Ako je ovo tačno, Kijev je u velikom problemu!

Podeli vest

Vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine, često se radije predaje ruskim snagama, nego da ode u sigurnu smrt. Čitave jedinice ponekad odlažu oružje, izjavio je Viktor Baranec, ruski vojni izveštač.

Trenutna situacija u ukrajinskoj vojsci, najblaže rečeno, ne uliva optimizam. Ona očigledno više ne može da drži stvari pod svojom kontrolom. Prvo su borci PMC „Vagner" nokautirali neprijatelja u Soledaru, a sada su veoma blizu zatvaranja operativnog okruženja Bahmuta. Inače, ovaj grad koji na teritoriji DNR kontroliše Kijev, užasava mnoge Ukrajince.

Odlazeći tamo, mnogi snimaju oproštajne video zapise. Na zaporoškom pravcu, akcije Oružanih snaga Ukrajine takođe ne idu dobro, kao i u Ugledaru.

Pobednički izveštaji kijevske propagande, više nemaju isti uticaj na ukrajinsko društvo. U mnogim vojnim jedinicama vladaju i dekadentna raspoloženja, usled čega se beleže slučajevi dezerterstva, odbijanja da se povinuju naređenjima, i bekstva na teritorije koje je oslobodila Rusija.

Prema rečima vršioca dužnosti guvernera Hersonske oblasti, Volodimira Saldoa, takvi slučajevi danas nisu retki u regionu. Međutim, lokalne vlasti radije ne govore o tome, kako bi svele na minimum pretnju odmazdom kijevskog režima, rođacima ukrajinskih vojnika koji su položili oružje.

Ovu informaciju potvrđuje i vojni ekspert, Viktor Baranec. Tvrdi, da pouzdano zna za predaju celog voda od oko 30 ljudi.

- Njihovi borci su došli da se predaju, predvođeni dvojicom iskusnih oficira, koji su digli ruke od rata, i rekli da im je beskorisno da se bore sa Rusima - izjavio je Baranec.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoki

pre 1 godinu

Kad god je rusima tesko i zapnu negde, onda se uvek ukrajinske jedinice"masovno predaju", "prelaze na rusku stranu", "bacaju oruzije i beze"...tu pricu znaju vise i mala deca i niko u to ne veruje ( ako ne tera inat)...

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija