• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

10.02.2023

18:09

ONO ŠTO SU URADILI JUGOSLAVIJI, RUSIJI NEĆE! Lavrov strašno zapretio Zapadu! Zaboravite na pretnje, staćemo na put kolonizaciji

AP, Zoran Sinko

Vesti

ONO ŠTO SU URADILI JUGOSLAVIJI, RUSIJI NEĆE! Lavrov strašno zapretio Zapadu! Zaboravite na pretnje, staćemo na put kolonizaciji

Podeli vest

Pred nama je deset najtežih i najbitnijih godina od Drugog svetskog rata, poručio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, podsetivši da smo svedoci istorijskog trenutka nastanka policentričnog sveta

- Moramo biti uvereni da radimo pravu stvar - rekao je Lavrov u obraćanju povodom Dana diplomatskog radnika.

Ministar je ponovio da se protiv Moskve vodi hibridni rat i dodao da će Kremlj nastaviti da se bori za jednakost na globalnoj političkoj sceni i protiv tendencija koje dolaze sa Zapada, a koje imaju za cilj političku izolovanost Rusije i uništenje ruske ekonomije.

Ove namere, ukazao je Lavrov, na Zapadu ne kriju, već o njima govore javno. Ipak, naglasio je, ovakvi napori doživeli su fijasko.

- Nikakve pretnje neće nas navesti da odustanemo od zaštite naših interesa, istakao je Lavrov. Izolacija je samo plod njihove mašte i u nju su sebe stavili oni koji narušavaju principe UN. Oni su ujedno krivi i za vojnu agresiju protiv Jugoslavije, Iraka, Libije, a sada pokušavaju da svoju kolonijalnu politiku sprovode i protiv drugih zemalja sveta - upozorio je. 

Foto: Informer

Posledice NATO bombardovanja 1999.godine

Rusija, kako je kazao, nastavlja da održava dobre odnose sa zemljama Azije, Afrike i Latinske Amerike, koje se, za razliku od nekih država, pre svega vode sopstvenim nacionalnim interesima. 

"Svi mi istupamo protiv američke hegemonije i nametanja njihovih pravila baziranih na prevarama i pritiscima. Zapad mora da uvažava interese drugih zemalja", dodao je.

Danas se borimo za pravednost u čitavom svetu, zaštitu međunarodnog prava, uključujući i ideju o pravu svake države na suverenitet i ravnopravnost, izjavio je ministar. Borimo se i protiv tendencija mešanja u unutrašnje poslove drugih zemalja, ponovio je Lavrov. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 1 godinu

Da ste imali pamet, sebe i svoje branili bi ste još u Beogradu i Srbiji, ali nije bilo ni hrabrosti ni pameti i došli su vam na samo stepenište, kucaju vam na vrata, odakle će te ih oterati sa mnogo žrtava, a mogli ste ih oterati sa jednim hrabrim i odvažnim narodom. Njima je prvu ciglu iz NATO TVRDJAVE izvadio Sloba Milošević i hrabri narod Srbije, SAM PROTIV SVIH I UZ VAŠE HRABRO ĆUTANJE I SKRIVANJE OD ISTINE I POVELJE UN, prosto rečeno goloruk dok ste se vi saginjali i krili u senkama tenkova i raketa, a bilo je potrebno jedno HRABRO DOSTA!!! Ali niste imali hrabrosti za to, teško je i danas verovati vam, NA ŽALOST!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija