• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

13.02.2023

11:21

ŠALJITE RAKETE DOK NIJE KASNO! Bivši šef CIA otkrio KOLIKO je zapravo MOĆNA RUSKA ARMIJA, velika OFANZIVA preti Kijevu, ako ne stignu lovci...

Reuters

Vesti

ŠALJITE RAKETE DOK NIJE KASNO! Bivši šef CIA otkrio KOLIKO je zapravo MOĆNA RUSKA ARMIJA, velika OFANZIVA preti Kijevu, ako ne stignu lovci...

Podeli vest

Rusija sprema za novu ofanzivu u Donbasu, izjavio je bivši šef CIA i bivši komandant snaga SAD i NATO-a u Avganistanu Dejvid Petreus u intervjuu za nemački portal „RND“

Prema generalovim rečima, Rusija ima značajan broj vojnika, artiljerije, raketa, dronova i drugih sistema naoružanja, kao i velike rezerve sirovina, što olakšava da se izdrže ekonomska ograničenja zapadnih zemalja.

- Izgleda da Rusija stvara uslove za novu ofanzivu u Donbasu, moguće i u LNR. Oružane snage Ukrajine dobijaju zapadne tenkove, obučavaju se na novim sistemima i spremaju se za kontraofanzivu negde na jugu zemlje. Teško je predvideti kada će ofanziva početi. Vremenski uslovi će igrati veliku ulogu u određivanju kada će prohodnost na terenu omogućiti da se izvode operacije - rekao je Petreus.

Bivši šef CIA pozvao je zapadnu zajednicu da pooštri sankcije Rusiji i podržao je zahteve ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se kijevskom režimu predaju borbeni avioni i rakete dugog dometa.

Ranije je Zelenski tokom govora u britanskom parlamentu lično zatražio od Londona borbene avione. Kako je preneo „Skaj njuz“, pozivajući se na portparola Dauning strita, britanski premijer Riši Sunak naložio je ministru odbrane Benu Volasu da sazna koju tehniku bi ta zemlja potencijalno mogla da preda Kijevu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Walter

pre 1 godinu

Američka ambasada u Moskvi izdala hitno upozorenje svojim građanima da zbog ruske agresije na Ukrajinu,napuste ,i da oni koji su nameravali da odu u Rusiju,to ne čine !

Doca

pre 1 godinu

Bolji predlog: stisnite onu stvar i pošaljite vojsku nato. Pustite male narode na miru.

Ratnik

pre 1 godinu

Dejvid Petreus, kojem ni svo NATO oružje i resursi nisu bili dovoljni da porazi šaku Talibanskih fanatika u Avganistanu, celih 20 godina, koji je iz te zemlje pobegao kao posran, sada soli pamet kako pobediti Rusiju? Da nije žalosno bilo bi urnebesno smešno. U suštini on je tačno rekao i objasnio kako i koliko je Amerika jaka - kada po mraku bombarduje iz aviona sa 12.000m i kada udara krstarećim raketama sa udaljenosti od 500-1000km gde im ne preti nikakva opasnost. Takvim "ratom" nije mogao da se porazi ni Avganistan ni Somalija a pogotovo neće moći da se porazi Rusija ...

Dragi

pre 1 godinu

Kasno je monstrume, kasno. Ne samo za granate...kasno je i za vas cioniste.

master

pre 1 godinu

Izgleda da amerikom komanduju bivsi oficiri, sve bivsi onaj, bivsi ovaj, dasta ne lupetajte gluposti, ovde je samo jedan ishod, ali taj ishod zapad nevoli da cuje, kad Rusija zavrsi sa ukrainom, ostace im teritorija nekoliko fudbalskih igralista, a vi investitori koji dajete milijarde pokusajte da to naplatite, ako budete imali od koga.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija