• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

16.02.2023

16:28

ŠOLC VEĆ SPAKOVAO KOFERE, POZNAT I DATUM! Nemački kancelar ima jasan cilj, međutim... Šta Bajden traži?

Reuters

Vesti

ŠOLC VEĆ SPAKOVAO KOFERE, POZNAT I DATUM! Nemački kancelar ima jasan cilj, međutim... Šta Bajden traži?

Podeli vest

Poseta kancelara je prilika da se ponovo potvrde duboke prijateljske veze između SAD i Nemačke, poručila portparolka Bele kuće

Nemački kancelar Olaf Šolc sastaće se 3. marta sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u Vašingtonu, što će biti njegova prva poseta Beloj kući od početka rusko-ukrajinskog sukoba, saopštila je portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

- Poseta kancelara je prilika da se ponovo potvrde duboke prijateljske veze između SAD i našeg NATO saveznika Nemačke - rekla je Žan-Pjer.

Kako je navela, Bajden i Šolc sastaće se nedugo nakon prve godišnjice rata u Ukrajini, a dvojica lidera razgovaraće o naporima da se pomogne Kijevu, povećanju troškova rata za Rusiju putem sankcija i kontrole izvoza, navodi Rojters.

- Oni će razgovarati i o saradnji na važnim regionalnim i globalnim bezbednosnim problemima, uključujući izazove koje postavlja Kina, kao i saradnji na području Indo-Pacifika - rekla je Žan-Pjer.

Očekuje se da će Šolc i Bajden razgovarati o nesuglasicama koje su nastale između Nemačke i drugih evropskih zemalja s jedne i SAD sa druge strane, kada je reč o američkom Planu o smanjenju inflacije.

Šolc je prošle nedelje izjavio da želi da produbi ekonomske veze sa SAD, ali da bi Vašington trebalo da povuče pravila koja evropske kompanije stavlja u neravnopravan položaj na tržištu u poređenju sa Kanadom i Meksikom.

Rojters podseća da će se Šolc ove sedmice sastati sa potpredsednicom SAD Kamalom Heris na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ide ide

pre 1 godinu

Ide Švaba u Žutu kuću, po svoje mišljenje.

Rade R

pre 1 godinu

O kakvim "prijateljskim vezama" je ovde reč?! Nemačka je okupirana zemlja! Amerikanci je drže pod okupacijom! Šolc ide da Bajdenu i americi potvrdi taj vazalni odnos! Nemačka i treba da bude okupirana, jer su fašisti, samo ne od strane drugih fašista, nego od antifašista!

Žigolo

pre 1 godinu

Jel hoće neko da se kladi da se neće usuditi čak ni da pita Bajdena zašto mu je minirao gasovod?

Master

pre 1 godinu

Evropa sa njenim vodjama u ovom obliku nema razloga da postoji, Ili menjati vodje EU Ili je prisvojiti americi, Evropa nema nikoga Koji razmislja svojom glavom, spala je na nisko grane, dozvolivsi americi da ih ekonomski unisti.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17