• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2023

08:47

MIROVNI PLAN U 10 TAČAKA?! Makron zvao Zelenskog, Ukrajini HITNO TREBA izlaz iz TEŠKE situacije, otkriveno i KADA PADA ODLUKA?!

AP/Photo

Vesti

MIROVNI PLAN U 10 TAČAKA?! Makron zvao Zelenskog, Ukrajini HITNO TREBA izlaz iz TEŠKE situacije, otkriveno i KADA PADA ODLUKA?!

Podeli vest

Uoči godišnjice izbijanja rusko-ukrajinskog sukoba, francuski predsednik Emanuel Makron i njegov kolega ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarali su u nedelju telefonom o mogućem mirovnom planu i aktuelnoj situaciji, saopšteno je iz Jelisejske palate.

Tema razgovora dvojice lidera bila je i Minhenska bezbednosna konferencija na kojoj su se lideri zapadnih zemalja obavezali da će osnažiti podršku Ukrajini u borbi protiv ruskih snaga, prenosi Rojters.

Tokom svog redovnog noćnog obraćanja naciji, Zelenski je rekao da se zahvalio francuskom predsedniku "zato što je razumeo potrebu Ukrajine da se ne sme izgubiti ni jedna prilika, ni jedna nedelja za odbranu od ruske agresije".

- Razgovarali smo o važnim odlukama koje smo planirali za narednu nedelju u kojoj se navršava cela godina našeg otpora - rekao je Zelenski.

Iz kabineta predsednika Makrona je potvrđeno da su dvojica lidera razgovarala o nedavnoj poseti Zelenskog Londonu, Parizu i Briselu.

U saopštenju Jelisejske palate se kaže da je Makron ponovio da se zalaže za dodatnu podršku NATO Ukrajini i potvrdio svoju podršku Zelenskom za njegov mirovni predlog u 10 tačaka. U današnjem intervjuu za francuski nedeljnik Žurnal di dimanš, Makron je rekao da iako Francuska želi da Rusija bude poražena u Ukrajini, Pariz "ne želi da Rusija bude uništena".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija