• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2023

13:09

PUTIN SPREMIO ODGOVOR NA BAJDENOVU POSETU! Kremlj NAJAVIO HITAN sastanak RUSKOG lidera sa visokim KINESKIM zvaničnikom, Peking pred ISTORIJSKOM ODLUKOM?!

Tanjug/AP

Vesti

PUTIN SPREMIO ODGOVOR NA BAJDENOVU POSETU! Kremlj NAJAVIO HITAN sastanak RUSKOG lidera sa visokim KINESKIM zvaničnikom, Peking pred ISTORIJSKOM ODLUKOM?!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi da razgovara sa direktorom Kancelarije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Vang Jiem, tokom njegove posete Moskvi, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je na konferenciji za novinare napomenuo da su rusko-kineski odnosi višedimenzionalni i savezničke prirode i da ima mnogo tema o kojima treba da razgovaraju zvaničnici dve zemlje, preneo je TAS S.

List Komersant je prethodno objavio da je Vang Ji stigao u Moskvu, poslednju stanicu evropske turneje koja se završava 22. februara.

Prema pisanju lista, glavna svrha posete je da se "pojača uloga Pekinga u postizanju ukrajinskog sporazuma".

Vang Ji je ranije rekao da Kina ne želi da se kriza u Ukrajini odugovlači i širi, kao i da je spremna da radi sa međunarodnom zajednicom da se spreči dalja eskalacija i postigne mir.

Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden danas je iznenada posetio Kijev, glavni grad Ukrajine, gde se susreo sa ukrajinskim predjednikom Volodimirom Zelenskim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija