• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

20.02.2023

14:43

DIGLI AVIONE DA ZAŠTITE BAJDENA I ZELENSKOG?! Kod POLJSKE granice PRIMEĆENE američke LETELICE, RUSKI MIG KRENUO iz Belorusije, ali...

Tanjug/AP/Twitter Printscreen

Vesti

DIGLI AVIONE DA ZAŠTITE BAJDENA I ZELENSKOG?! Kod POLJSKE granice PRIMEĆENE američke LETELICE, RUSKI MIG KRENUO iz Belorusije, ali...

Podeli vest

Najmanje dva nadzorna aviona Boing E-3B "Sentri" američkih vazdušnih snaga kružila su u blizini granice Poljske i Ukrajine tokom današnje posete američkog predsednika Džoa Bajdena ukrajinskoj prestonici.

Avioni Boeing E-3B "Sentri" rade kao sistemi za rano upozoravanje i kontrolu u vazduhu.

Oni prate nadolazeće pretnje, kao što su projektili, koristeći svoje prepoznatljive radarske antene. Takođe, mogu obavljati druge nadzorne i komunikacione zadatke. Avioni su kružili blizu ukrajinske granice kako bi otkrili bilo kakve pretnje dok je američki predsednik boravio u ratom pogođenoj Ukrajini. 

Nije poznato odakle su avioni krenuli

Sa nadzorom su počeli sinoć u 22 sata po ukrajinskom vremenu, otprilike u trenutku kad je Bajden započeo svoje putovanje u Ukrajinu. Podaci praćenja letova ne pokazuju odakle su avioni krenuli, jedino je poznato da su prvi put bili vidljivi iznad Poljske, piše Skaj Njuz. 

 

 

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je na svom Tviter nalogu da je sa aerodroma u Belorusiji poleteo MiG-31, za vreme posete Bajdena Kijevu. Ubrzo nakon toga, proglašena je vazdušna opasnost u celoj Ukrajini.

- Upozorenje o vazdušnim napadima širom Ukrajine. Sa aerodroma u Baranovičima u Belorusiji poleteo je MiG-31. Šta ih je moglo uplašiti - napisao je Geraščenko.

 

 

Podsetimo, američki predsednik je danas nenajavljeno stigao u glavni grad Ukrajine, gdje se susreo s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim. Tom prilikom najavio je novi paket vojne pomoći Ukrajini vrijedan 500 miliona dolara, kao i nove sankcije ruskim elitama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija