• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2023

14:03

"NEĆEMO SE ČUTI..." Bajden OTKRIO kako je ZELENSKI reagovao na RUSKE AVIONE I TENKOVE, ceo SVET čekao PAD KIJEVA, a onda...

Tanjug/AP

Vesti

"NEĆEMO SE ČUTI..." Bajden OTKRIO kako je ZELENSKI reagovao na RUSKE AVIONE I TENKOVE, ceo SVET čekao PAD KIJEVA, a onda...

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden ocenio je danas, tokom posete Kijevu, da godinu dana nakon ruskog napada na Ukrajinu "Putinov osvajački rat propada."

- Vladimir Putin je mislio da je Ukrajina slaba, a da je Zapad podeljen. Mislio je da će biti uporniji od nas, ali ne verujem da sada tako misli. Apsolutno nije bio u pravu. Godinu dana kasnije, dokazi su ovde u ovoj sobi, gde stojimo zajedno, rekao je Bajden tokom zajedničke konferencije sa Zelenskim - preneo je "Si-En-En" (CNN).

Američka medijska mreža navodi da je Bajdenova poseta, prva od ruskog napada, bila simbolična, sa namerom da se pokaže dugoročna američka podrška ukrajinskom narodu. Podsetio je na početak rata, kada je, kako navodi "CNN", "svet sa zebnjom posmatrao gomilanje ruskih trupa duž ukrajinske granice".

Bajden se prisetio i kako su on i Zelenski tada razgovarali telefonom "kada su ruski avioni bili u vazduhu, a tenkovi prelazili ukrajinsku granicu".

- Volodimire, sećam se, rekli ste mi da možete čuti eksplozije u pozadini, to nikad neću zaboraviti - rekao je Bajden obraćajući se ukrajinskom kolegi.

Bajden je istakao da je tada Zelenski izjavio da će se svet promeniti i da mu je poručio da okupi svetske lidere i traži pomoć za Ukrajinu.

- Rekli ste mi (Volodimire) da niste sigurni da ćemo moći uopšte da pričamo opet. Te mračne noći pre godinu dana, svet se bukvalno pripremao za pad Kijeva, a možda čak i za kraj Ukrajine - napomenuo je Bajden. Američki predsednik izjavio je da je godinu dana kasnije, Kijev opstao.

"Ukrajina stoji čvrsto. Demokratija takođe. Amerikanci su uz vas i svet je uz vas", izjavio je Bajden i dodao da mu je Kijev u srcu. Bajden je u Kijevu proveo oko pet sati, a otišao je u ranim popodnevnim časovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vla

pre 1 godinu

Ha ha ha ha ha ha, ko Jos veruje da izlapeli starac donosi odluke, pozdravlja majku U kijevu

Andjela

pre 1 godinu

Da li si cuo rakete dok ste bomardovali Srbe i ostale narode po svetu. To si zaboravio! Bestije, zlikovci, pljackasi ....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija